wyrabianie wiz w Gruzji lub Armenii

Wszystko co związane z podróżami po Kaukazie
Awatar użytkownika
buba
Kanclerz
Kanclerz
Posty: 2165
Rejestracja: wt 03 lip, 2007 18:41
Lokalizacja: Oława

wyrabianie wiz w Gruzji lub Armenii

Post autor: buba » pt 11 wrz, 2015 13:38

Czy istnieje taka mozliwosc aby Polak wyrobil sobie wize iranska lub rosyjska na terenie Gruzji lub Armenii (w odpowiedniej ambasadzie/konsulacie)?
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną, cała reszta jest wynikiem tego ,że ją wybrałam..."

na wiecznych wagarach od życia..

http://jabolowaballada.blogspot.com/

pietia
Kanclerz
Kanclerz
Posty: 2825
Rejestracja: sob 27 cze, 2009 10:02
Lokalizacja: PL/UA/BY

wyrabianie wiz w Gruzji lub Armenii

Post autor: pietia » pt 11 wrz, 2015 19:15

Gruzja i Rosja nie utrzymują stosunków dypolomatycznych, więc ambasady FR w tym kraju pewnie nie ma

wgregor
Kolegialny Registrator
Kolegialny Registrator
Posty: 3
Rejestracja: wt 15 wrz, 2015 20:00

wyrabianie wiz w Gruzji lub Armenii

Post autor: wgregor » pt 18 wrz, 2015 15:13

Irańską ze spokojem zrobisz w Trabzonie (Turcja). Poczytaj trochę o tym w necie, wielu Polaków tam robi bo jest łatwiej i taniej.

Simon
Radca Stanu
Radca Stanu
Posty: 358
Rejestracja: pn 06 lip, 2015 19:50
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

wyrabianie wiz w Gruzji lub Armenii

Post autor: Simon » czw 12 lis, 2015 19:11

wgregor pisze:Irańską ze spokojem zrobisz w Trabzonie (Turcja). Poczytaj trochę o tym w necie, wielu Polaków tam robi bo jest łatwiej i taniej.
Trochę ;) podbijam temat. Aktualnie chyba jedyna metoda zdobycia wizy bez kodu to... visa on arrival (na lotnisku, na 15 dni), złote czasy konsulatu w Trabzonie się skończyły, teraz tam też trzeba mieć kod.

A co do wyrabiania wiz w Gruzji/Armenii - na pewno można irańską w Tbilisi.

Awatar użytkownika
micaj
Radca Stanu
Radca Stanu
Posty: 383
Rejestracja: pn 10 maja, 2010 14:08
Lokalizacja: Lublin

wyrabianie wiz w Gruzji lub Armenii

Post autor: micaj » śr 06 sty, 2016 20:08

Simon pisze:
wgregor pisze:Irańską ze spokojem zrobisz w Trabzonie (Turcja). Poczytaj trochę o tym w necie, wielu Polaków tam robi bo jest łatwiej i taniej.
Trochę ;) podbijam temat. Aktualnie chyba jedyna metoda zdobycia wizy bez kodu to... visa on arrival (na lotnisku, na 15 dni), złote czasy konsulatu w Trabzonie się skończyły, teraz tam też trzeba mieć kod.

A co do wyrabiania wiz w Gruzji/Armenii - na pewno można irańską w Tbilisi.
Plus azerską. ;)
PKS Kasy Międzynarodowe Lublin
GG: 9594935
tel.: 81 747 74 42

Simon
Radca Stanu
Radca Stanu
Posty: 358
Rejestracja: pn 06 lip, 2015 19:50
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

wyrabianie wiz w Gruzji lub Armenii

Post autor: Simon » czw 07 sty, 2016 11:22

micaj pisze:
Simon pisze:
wgregor pisze:Irańską ze spokojem zrobisz w Trabzonie (Turcja). Poczytaj trochę o tym w necie, wielu Polaków tam robi bo jest łatwiej i taniej.
Trochę ;) podbijam temat. Aktualnie chyba jedyna metoda zdobycia wizy bez kodu to... visa on arrival (na lotnisku, na 15 dni), złote czasy konsulatu w Trabzonie się skończyły, teraz tam też trzeba mieć kod.

A co do wyrabiania wiz w Gruzji/Armenii - na pewno można irańską w Tbilisi.
Plus azerską. ;)
a no tak ;) ale temat o iranskiej/rosyjskiej.

rosyjska wyrabia sie ze wzgledu na miejsce zamieszkania [ja np. musze wyrabiac w Krakowie], wiec trzeba mieszkac w Gruzji/Armenii, zeby robic tam wize rosyjska. Przynajmniej ja tak wiem

Awatar użytkownika
micaj
Radca Stanu
Radca Stanu
Posty: 383
Rejestracja: pn 10 maja, 2010 14:08
Lokalizacja: Lublin

wyrabianie wiz w Gruzji lub Armenii

Post autor: micaj » czw 07 sty, 2016 11:44

Tak czy inaczej telefon do wlasciwego konsulatu czy ambasady zalatwilby sprawe. Odpowiedz od reki, a tu trzeba czekac.
PKS Kasy Międzynarodowe Lublin
GG: 9594935
tel.: 81 747 74 42

ODPOWIEDZ