Co tam jest???
Co tam jest???
Sprawa raczej humorystyczna, ale ciekaw jestem. To tak samo , gdy bardzo, ale to bardzo szybko napisze się wyraz aluminium.
Tak więc, co tam może być napisane? Pytałem Rosjanki, ale nie wymyśliła.
https://scontent.fman1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5A646931
Tak więc, co tam może być napisane? Pytałem Rosjanki, ale nie wymyśliła.
https://scontent.fman1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5A646931
Co tam jest???
milicja (militsia).
Co tam jest???
Też tak myślałem. Ale Rosjanka odrzuciła tą możliwość. Bo w wyrazie милиция, jest literka c. A ta ma taki dyndzelek na dole. Nie widzę też tam literki szcz z tego samego powodu. Zakładam że to fragment recepty rosyjskiego lekarza 

Co tam jest???
przecie pisze, ze militsia, a nie milicija. z mialkim znakom. ktos walnal ortografa i czesc. ewentualnie po tadzycku albo uzbecku.
Co tam jest???
Czyli nie wiesz. Bo w wyrazie nia ma literki L ani T Domyślasz się, zgadujesz? To tak jak ja.mazeno pisze:przecie pisze, ze militsia, a nie milicija. z mialkim znakom. ktos walnal ortografa i czesc. ewentualnie po tadzycku albo uzbecku.

-
- Nadworny Radca
Co tam jest???
Może tracić - лишиться?
Co tam jest???
nie - od razu przeczytalem.
moze dlatego, ze duzo jezdzac po postsowieckiej azji czesto widze milicje :)
л ma podniesiony pierwszy czlon, т jest napisane pisanymi (jak polskie m), ale niedbale - ktos pisze sz, m i t tak samo, to sie zdarza, w polsce zreszta tez - ktos pisze n jak u itp.
swoja droga po twoim drugim poscie musialem sprawdzic czy po rusku jest militsia czy milicja, bo bylem przekonany, ze militsia.
moze dlatego, ze duzo jezdzac po postsowieckiej azji czesto widze milicje :)
л ma podniesiony pierwszy czlon, т jest napisane pisanymi (jak polskie m), ale niedbale - ktos pisze sz, m i t tak samo, to sie zdarza, w polsce zreszta tez - ktos pisze n jak u itp.
swoja droga po twoim drugim poscie musialem sprawdzic czy po rusku jest militsia czy milicja, bo bylem przekonany, ze militsia.
Co tam jest???
Fakt, ludzie potrafią pisać niedbale ( to o mnie) W każdym razie, pierwszym wyrazem jaki mi przyszedł do głowy, była właśnie milicja. Potem zacząłem wątpić. Zaprzyjaźniona Rosjanka "wymiękła", no to ja tym bardziejmazeno pisze:nie - od razu przeczytalem.
moze dlatego, ze duzo jezdzac po postsowieckiej azji czesto widze milicje

Wszystko jedno, napisane jest rewelacyjnie.

Co tam jest???
Hosanna!!! Chyba 
Wspominałem Rosjankę, która wymiękła? Tak
Otóż ów wyraz ją dręczył i dręczył. Aż wymyśliła - Лишишься Ciocia gugel tłumaczy to tak - Będziesz pozbawiony. Ciut ruski język znam. Ciut. Ale tego wyrazu chyba nigdy nie znałem.

Wspominałem Rosjankę, która wymiękła? Tak

Co tam jest???
no to przecie pisal lukasz wyzej, ino w bezokoliczniku.
a dla mnie to i tak jest milicja.
zapewne z kontekstu zdania mozna bylo wyjarzyc, wiec taki wyraz solo na kartce jest bez sensu - a milicja, i owszem ;)
zapewne z kontekstu zdania mozna bylo wyjarzyc, wiec taki wyraz solo na kartce jest bez sensu - a milicja, i owszem ;)
Co tam jest???
Czuję się w obowiązku wyjaśnić - jestem ślepy na jedno oko, a i z pewnością chwilami nieprzytomny. Przepraszam Łukasza, nie dostrzegłem wpisu. Lecz mimo częściowej ślepoty, trudno pominąć wpis. Tak więc chwilowo nieprzytomny. To by chyba mnie tłumaczyło, ale w żaden sposób nie usprawiedliwia.mazeno pisze:no to przecie pisal lukasz wyzej, ino w bezokoliczniku.
zapewne z kontekstu zdania mozna bylo wyjarzyc, wiec taki wyraz solo na kartce jest bez sensu - a milicja, i owszem
Co tam jest???
hej bebej, spokojnie - nie ma napinki :)
Co tam jest???
mazeno pisze:hej bebej, spokojnie - nie ma napinki

Ale ja naprawdę jestem ślepy na jedno oko. Tak już mam. Widzę tylko połowę świata

Co tam jest???
wierze ci i wcale sie nie dziwie, ze masz prawo jazdy, bo mam kumpla, ktory od urodzenia nie ma palcow u prawej reki, a wspina sie i to lepiej niz niejeden wyjadacz - machnal np. kiedys w skalach legendarna droge "chinski maharadza". jakiej klasy to jest droga - patrzaj nizej (na filmie wspina sie ktos inny):
i znam gorsze wady, np. niektorzy maja pol mozgu, choc maja caly ;)
i znam gorsze wady, np. niektorzy maja pol mozgu, choc maja caly ;)