|
Prosze o pomoc |
| Autor |
Wiadomość |
Jagoda52
Kolegialny Sekretarz

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 27 Mar 2009 Posty: 64
|
Wysłany: Sob 04 Kwi, 2009 19:34
|
|
|
| Horpyna napisał/a: | | Jagoda52 napisał/a: | | klaustrofobia |
To się leczy psychotropami? |
Tak sama choruje na tę chorobę od 15 roku życia . I nie jest to przyjemna choroba. Bez leków chociaż okresowo bym sobie nie poradziła. |
|
|
|
 |
Katiush
Radca Stanu

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 21 Lis 2008 Posty: 384 Skąd: Rosja
|
Wysłany: Sob 04 Kwi, 2009 19:39
|
|
|
| Horpyna napisał/a: | | Jagoda52 napisał/a: |
Katiush ma racje wezmie gościu kredyt ucieknie za granice i spłacaj potem. |
A od czego jest rozdzielność majątkowa? |
Rozdzielność majątkowa to intercyza,którą się sporządza przed lub po ślubie.Jeśli jej nie ma to takie mogą być konsekwencje ,o których napisałam.Mało osób decyduje się na intercyzę. |
_________________ Россия.
 |
|
|
|
 |
Jagoda52
Kolegialny Sekretarz

|
Wysłany: Sob 04 Kwi, 2009 19:45
|
|
|
Jak się wychodzi za mąż to nie myśli się o rozwodzie |
|
|
|
 |
Horpyna
Rzeczywisty Tajny Radca

Pomogła: 56 razy Dołączyła: 19 Gru 2006 Posty: 793 Skąd: Szczecin, Warszawa
|
Wysłany: Sob 04 Kwi, 2009 19:51
|
|
|
Dlaczego zaraz myśleć o rozwodzie? A zabezpieczenie części majątku na wypadek wziętych kredytów? Część zawsze zostaje przy małżonku.
W polskim prawie rodzinnym wraz z zawarciem małżeństwa między małżonkami powstaje wspólność ustawowa (majątkowa). System taki sprzyja większej zażyłości małżonków, gdyż wymaga współdziałania i wzajemnego zaufania w zarządzaniu majątkiem wspólnym. Czasem jednak stworzenie wspólności majątkowej może być niekorzystne, zwłaszcza gdy jedno z małżonków prowadzi działalność gospodarczą. Rozwiązaniem problemu w takiej sytuacji jest intercyza.
Więcej tu: http://www.gazetapodatnik...kiego-a_504.htm |
|
|
|
 |
Elżbieta Z
Tytularny Radca

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 77
|
Wysłany: Sob 04 Kwi, 2009 20:01
|
|
|
| Jagoda52 napisał/a: | | Horpyna napisał/a: | | Jagoda52 napisał/a: | | klaustrofobia |
To się leczy psychotropami? |
Tak sama choruje na tę chorobę od 15 roku życia . I nie jest to przyjemna choroba. Bez leków chociaż okresowo bym sobie nie poradziła. |
Współczuje wiem że musi być Ci bardzo ciężko, ważne by rodzina rozumiała Ciebie. Mam nadzieje że leki pomagają |
|
|
|
 |
ML2
Kolegialny Asesor

|
Wysłany: Sob 04 Kwi, 2009 20:20
|
|
|
| Nie ma się czego wstydzić ludzie mają różne choroby |
|
 |
Katiush
Radca Stanu

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 21 Lis 2008 Posty: 384 Skąd: Rosja
|
Wysłany: Sob 04 Kwi, 2009 20:21
|
|
|
| Horpyna napisał/a: | Dlaczego zaraz myśleć o rozwodzie? A zabezpieczenie części majątku na wypadek wziętych kredytów? Część zawsze zostaje przy małżonku.
W polskim prawie rodzinnym wraz z zawarciem małżeństwa między małżonkami powstaje wspólność ustawowa (majątkowa). System taki sprzyja większej zażyłości małżonków, gdyż wymaga współdziałania i wzajemnego zaufania w zarządzaniu majątkiem wspólnym. Czasem jednak stworzenie wspólności majątkowej może być niekorzystne, zwłaszcza gdy jedno z małżonków prowadzi działalność gospodarczą. Rozwiązaniem problemu w takiej sytuacji jest intercyza.
Więcej tu: http://www.gazetapodatnik...kiego-a_504.htm |
Wielu ludzi nie podpisuje intercyzy,bo to by świadczyło o braku zaufania do drugiej osoby.A poza tym nie każdy wie,ze coś takiego istnieje. |
_________________ Россия.
 |
|
|
|
 |
Jagoda52
Kolegialny Sekretarz

|
Wysłany: Sob 04 Kwi, 2009 20:28
|
|
|
Jezusie nazarejski Elko i ML2 powiedziałam to bo Horpyna się pytała czym to się leczy. Ale nie chcę by ktoś się użalał nademną. Leczę się, żyje normalnie, pracuje zawodowo a nawet prowadzę samochód. Nawet wódkę pije na imprezach i palę papierosy . Zresztą nie jest to forum o chorobach |
|
|
|
 |
Siergiej
Kolegialny Sekretarz

|
Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009 10:10
|
|
|
Po swietach idziemy do prawnika o sprobujemy jeszcze raz . Jagoda fajnie ze tak sobie radzisz z choroba Moja narzeczona mala kiedys nerwice serca, ale to przez wieloletni stres chwilke sie podleczyla a teraz jest zdrowa |
|
|
|
 |
Jagoda52
Kolegialny Sekretarz

|
Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009 15:13
|
|
|
Żadnej chorobie nie wolno się poddawać, nie można pozwolić by nad tobą zapanowała. Trzeba żyć tak jak by jej nie było ale nie wstydzę się choroby bo to nie moja wina ale walczę z nią. Wiedzieli o niej tylko moi mężowie nawet dzieci nic nie wiedzą, bo nie chcę ich zadręczać. Reszta rodziny też nie wie |
|
|
|
 |
Siergiej
Kolegialny Sekretarz

|
Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 14:55
|
|
|
U nas nic sie nie zmienilo jej mezczyzna ma taka adwokatke i ona jest najlepsza w miescie i odracza cały czas rozprawy . A ja jestem na Ukrainie bo skonczyla sie mi wiza i czekam na nowa |
|
|
|
 |
MarlenaL
Sekretarz Senacki

|
Wysłany: Pon 14 Wrz, 2009 12:16
|
|
|
Czemu on nie chce jej dać rozwodu moi zdaniem to bez sensu pewnie zemsta |
|
|
|
 |
Siergiej
Kolegialny Sekretarz

|
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 19:12
|
|
|
Udało się mojej narzeczonej dostac rozwód troche pieniędzy poszło czekamy teraz na slub ale dopiero w lipcu. Przepraszam za mój polski ale cięzko mi przychodzą głoski i znaki. |
|
|
|
 |
BARTixR
Tajny Radca

Pomógł: 13 razy Wiek: 29 Dołączył: 23 Cze 2006 Posty: 571 Skąd: Lublin/Moskwa
|
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 16:06
|
|
|
sledzielem Wasz watek.. i cieszę się razem z Wami!
gratulacje , dużo zdrowia życzę i wielu wspaniałych wspomnień! |
|
|
|
 |
PL-RUS
Kolegialny Sekretarz

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Sty 2010 Posty: 70
|
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 19:50
|
|
|
Sierioża jak Was takie przejścia nie złamały to każdy problem będzie wydawał się błahy wiem co mówię . Po każdej burzy nadchodzi słońce a po każdej nocy nadchodzi dzień i pozdrowienia od kolejnej mieszanej pary |
|
|
|
 |
Siergiej
Kolegialny Sekretarz

|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 19:54
|
|
|
Dziekujemy oboje |