www.RosjaPL.info Strona Główna www.RosjaPL.info
Rosja, Ukraina i kraje b. ZSRR

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Chęć wyjazdu z przyjaciółką z Rosji
Autor Wiadomość
Maateusz
Kolegialny Registrator

Wysłany: Pon 08 Mar, 2010 01:35   Chęć wyjazdu z przyjaciółką z Rosji

Witam

Piszę w pewnej sprawie, o której sporo czytałem lecz potrzebuję mimo wszystko profesjonalnej rady lub wsparcia osoby, która miała do czynienia z taką sytuacją, mianowicie. Mam przyjaciółkę w SP, poznaliśmy się na praktykach studenckich w Grecji i od tamtego czasu utrzymujemy bardzo dobry kontakt. W związku z tym chcielibyśmy wyjechać gdzieś razem ponownie. Moje pytania to:
Czy byłbym w stanie załatwić wyjazd dla nas obojga np. do USA przez polskie biuro Work&Travel (chodzi mi głównie jej sprawy wizowe) ja w tym roku bronię pracę licencjacką, a ona jest na 2 roku studiów zaczonych(jeśli mogę je tak określić)?
Jeśli nie to czy zna ktoś jakieś inne biura, lub źródło wiedzy, które mogłby nam pomóc zrealizować nasze marzenie :)

Z góry dzięki. Pozdrawiam

kosa1964 
Radca Kolegialny

Wysłany: Pon 08 Mar, 2010 17:36   

Cytat:
Czy byłbym w stanie załatwić wyjazd dla nas obojga np. do USA przez polskie biuro Work&Travel (chodzi mi głównie jej sprawy wizowe) ja w tym roku bronię pracę licencjacką, a ona jest na 2 roku studiów zaczonych(jeśli mogę je tak określić)?

No tak. Nie ma to jak zadawać pytanie o decyzję i możliwości danego biura na forum, zamiast samemu tam zadzwonić/napisać.

Internet ogłupia.

Maateusz
Kolegialny Registrator

Wysłany: Pon 08 Mar, 2010 22:28   

kosa1964 napisał/a:
Cytat:

No tak. Nie ma to jak zadawać pytanie o decyzję i możliwości danego biura na forum, zamiast samemu tam zadzwonić/napisać.

Internet ogłupia.

Zwróć uwagę, że ja nie pytam o dane biuro, bo tego typu biur jest w brud, a ja poszukuję osób, które miały do czynienia z podobną sytuacją, konkretnym biurem, z procedurami. Nic złego, a tym bardziej związanego z ogłupieniem w moim problemie nie widzę, jeśli masz zamiar zostać zbawcą internetu, to zapewne znajdziesz o wiele bardziej przykładne miejsca, gdzie będziesz mógł się spełnić.

ARTURINGA 
Kanclerz
WADI.fhu Artur

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Wto 09 Mar, 2010 22:06   

....
arturo@wadi.pl

Odpowiedz do tematu