www.RosjaPL.info Strona Główna www.RosjaPL.info
Rosja, Ukraina i kraje b. ZSRR

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
EURO 2012 na Ukrainie. Zabiorą czy nie zabiorą ????
Autor Wiadomość
bvnor
Rzeczywisty Radca Stanu

Wysłany: Sro 28 Paź, 2009 21:42   

Національний банк попередив Кабінет міністрів про неможливість виділення ним 9,8 млрд. гривень в 2009 році для підготовки до Євро-2012. Про це журналістам сказав один з виконавчих директорів НБУ, який побажав залишитися невідомим, повідомляє «Українська правда» з посиланням на "Українські новини".

"Ми направили відповідну інформацію Кабінету міністрів", - сказав він.

У цьому документі НБУ висловився категорично проти авансового виділення грошей за рахунок очікуваних доходів і вказав, що Нацбанк очікує перевищення доходів над видатками в 2009 році на рівні 600-800 млн. гривень.

Він також зазначив, що прибуток банку за підсумками 9 місяців також знаходиться на рівні 600-800 млн. гривень.

Раніше, директор департаменту зовнішньоекономічних зв"язків НБУ Сергій Круглик заявив, що (НБУ) поки не здійснював будь-яких перерахувань до державного бюджету за рахунок авансування прибутку Нацбанку.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко просить Конституційний суд перевірити конституційність ряду положень відповідного закону, що передбачає зобов"язання Національного банку перерахувати 9,8 млрд. гривень у державний бюджет на підготовку до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Закон набув чинності 15 жовтня після його підписання головою Ради Володимиром Литвином.

Myślałem, że mistrzostwa na Ukrainie organizują Kołomojski, Jarosławski, Achmetow i spółka, a nie państwo. :D :D

iwonab 
Sekretarz Gubernialny

Wysłany: Wto 10 Lis, 2009 23:06   

W czerwcu byłam we Lwowie i podejście Ukrainców do tematu Euro jest spokojne. jak bedzie, to bedzie, jak nie to nic wielkiego się nie stanie.

jubus83 
Kanclerz

Ostrzeżeń:
 9/3/6
Wysłany: Nie 28 Lut, 2010 16:53   

Ciekawy reportaż, sprzed 2 miesięcy co prawda, ale wszystko pozostaje aktualne:
www.youtube.com/watch?v=J...feature=related
Ostatnio zmieniony przez roberT/TANAIS Nie 28 Lut, 2010 21:24, w całości zmieniany 1 raz  

bvnor
Rzeczywisty Radca Stanu

Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 22:33   

Jedna z głównych dróg na Ukrainie Mikołajów-Odessa

www.youtube.com/watch?v=t...feature=related

:D
Ostatnio zmieniony przez roberT/TANAIS Pon 15 Mar, 2010 20:19, w całości zmieniany 1 raz  

jubus83 
Kanclerz

Ostrzeżeń:
 9/3/6
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 23:04   

Kultura, patrząc na to że to droga między w miarę blisko siebie położonymi miastami to nie ma tragedii. Na Wołyniu i obw. żytomierskim tego typu lokalne drogi są jeszcze gorsze, poza terenówką lub SUV-em nie da rady przejechać, chyba że traktorem. Ten fragment który tu podałeś to tylko część, trzeba obejrzeć całość, czyli chyba 5 części. Sama trasa Odessa-Nikołajew i jakość jej nawierzchni bardziej mi przypomina trasę z Hrebennego na Lwów lub trasę Łuck - Równe.

bvnor
Rzeczywisty Radca Stanu

Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 11:05   

Hrebenne-Lwów jest drogą o wiele lepszą od Mikołajów - Odessa. Jest to droga magistralna, a więc główna, powiem nawet że to jeden z lepszych odcinków na Ukrainie. Są nawet kilkusetmetrowe odcinki bez jednej dziury, więc jedzzie się dośc fajnie. A to nowy filmik z tej drogi, o wiele lepsza, niż ta do Odessy.

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Widzisz Jubus, nie jest tak tragicznie, ujdzie. Ja koło Winnicy i Korostenia widziałem takie drogi lokalne, że nawet mój terenowy motocykl ledwo dawał radę.

bvnor
Rzeczywisty Radca Stanu

Wysłany: Pią 02 Kwi, 2010 17:43   

Praktycznie nie ma już szans by zdązyc zbudowac stadion we Lwowie. Portu lotniczego w tym mieście juz wiadomo na 100%, że nie zdążą zbudowac, nawet jeszcze nie zaczęli i nieprędko zaczną. Kijów jeszcze ma szansę zbudowac stadion na czas, ale już coraz mniejszą. Pojawia się wiec szansa, że jednak zabiorom. :D :D

jubus83 
Kanclerz

Ostrzeżeń:
 9/3/6
Wysłany: Pią 02 Kwi, 2010 19:39   

http://www.ng.ru/cis/2010-04-01/1_euro_sochi.html
Pewnie zabiorą, ale mądry człowiek, Azarow wykombinował, że Ukraina nawiąże współpracę z FR.
Taka tranzakcja wiązana, Rosjanie pomogą w budowie stadionów i generalnie organizacji Euro, a Ukraina pomoże w logistyce przy okazji Olimpiady w Soczi, korytarze transportowe przez Ukrainę to najkrótsza droga na południe Federacji, potem wzdłuż Morza Czarnego do Soczi.
Dodatkowo połączenia promowe między Soczi, a Krymem lub Odessą.
Nie ma się co cieszyć z czyichś problemów.
Jak zabiorą Ukrainie, to głód i nędza zapanuje w Polsce, bo wszystkie środki kraju pójdą na organizację Euro, a wtedy pewnie zobaczymy co to znaczy Gołodomór w wydaniu polskim.
O budowie dróg, dopłatach dla rolników i rozwoju innych dzielnic kraju niż te wokół miast-organizatorów można pomarzyć, Kraków czy GOP pewnie zostaną zamienione w drugi Wałbrzych, a w centrum Katowic i Gliwic pojawią się biedaszyby.
O Łodzi czy innych miastach nie ma co mówić, bo pewnie będą takie sceny na Piotrkowskiej czy alejach Racławickich w Lublinie jak ta w Charkowie w 1932r.
http://upload.wikimedia.o...morUcrania9.jpg :roll:
Więc może lepiej, by nie zabierali.

pietia 
Nadworny Radca
wschodofil

Wysłany: Nie 04 Kwi, 2010 16:01   

Może jednak nie zabiorą, UEFA będzie jednak ciągnąć Ukrainę za uszy, ewentualnie turniej odbędzie się tam tylko w Doniecku i Kijowie, i może w Charkowie.
Odbyło się już losowanie grup eliminacyjnych, i Ukraina, jak i Polska, są jako gospodarze z nich zwolnione. W przypadku odebrania Ukraińcom imprezy, reprezentacja tego kraju zostanie po prostu z niej wykluczona, bo trudno przypuszczać, by UEFA specjalnie dla niej powtórzyła losowanie. Trudno sobie też wyobrazić, by do turnieju finałowego trafił bez eliminacji kraj, nie będący gospodarzem

inny 
Radca Stanu

Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 15:52   

Zaczyniają urealniać obliczenia kosztów związane z przygotowaniem Lwowa do Euro 2012, choć i te prognozy wydają się optymistyczne.

http://zik.com.ua/pl/news/2010/05/20/229491

inny 
Radca Stanu

Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 12:07   

Widok budowy stadionu we Lwowie z kamery internetowej: http://cam.uar.net/cam1/cam.html

Jeśli ktoś sie nieco interesuje, to może spojrzeć sobie na aktualny obraz.

alainen
Nadworny Radca

Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 12:36   

teraz to ja nie wiem czy nie zabiorą.... przez te powódź. Wiadomo że kasa na stadiony a kasa na akcje powodziowe to inne budżety ale już drogi i infrastruktura, hotele i baza noclegowa... tu możemy odczuć skutki...

inny 
Radca Stanu

Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 17:32   

Stadiony są w budowie. Nie zalało ich.Kontrakty podpisane, również na finansowanie, więc pewnie nie ma się jak z tego już wycofać. Hotele itp. powstają w większości w miastach gospodarzy i mimo paniki w mediach, w tych miastach nic się nie stało. Ewentualne szkody to drogi, ale myślę, że większość jeszcze jest przed okresem budowania, lub w trakcie, więc można wszystko od reki naprawić, poza jakimiś starymi i lokalnymi. Wiadomo, że będzie trudniej z finansami, ale media panikują nakręcając sobie oglądalność, a prawda jest taka, że ta powódź w stosunku do tej z 1997 wygląda tak, jakby jeziorko wylało. Choć zdaję sobie sprawę, że są ludzie poszkodowani, to jednak wszystko wygląda tak, jak można się spodziewać. Mniejsza powódź niż w 1997, a w mediach większa panika. Te tytuł "Zalewa Wrocław. Wojsko..." a ja we Wrocławiu mieszkam i niczego nie zauważyłem poza tym, że banda kretynów dobudowała sobie domki na Kozanowie, który jest terenem zalewowym wiedząc, że w 1997 roku woda dochodziła tam do drugiego piętra. Sami są sobie winni... Resztę można sobie już dopisać samemu...

Odpowiedz do tematu