Strona 1 z 2

Jak dzwonic ?

: sob 17 paź, 2009 18:58
autor: rzevitanka
Witam

Wybaczcie jezeli juz podobne pytania były ale mam dwie sprawy:

1.kiedy chce przesłac SMS w Polsce na 4 cyfrowy numer (gry i loterie) to żaden problem, ale jak zrobic coś takiego na teren Rosji i Ukrainy?

2.mam zadzwonic po raz pierwszy do Moskwy do znajomych (do tej pory pisałam maile) pod numer telefonu (tak mi podano kilka dni temu) :8916310... razem 11 cyfr, cyfra 8 to połączenie miedzymiastowe wewnątrz Rosji a 9 to chyba Moskwa? Kiedy patrze w internecie za kierunkowymi z Polski do Moskwy to pokazują mi sie cyfry: 095 / 495. Ponoc była jakas zmiana kierunkowych, tylko dlaczego nie podano mi 495 a 9 ?Czy prawidłowo zrobie jezeli zadzwonię:
Moskwa 0-07 495 16310...


Pomóżcie proszę

pozdrawiam

: sob 17 paź, 2009 21:19
autor: ARTURINGA
z komórki:

+7.....
495, 499 to kod Moskwy na stacjonarne.

przykladowy nr do moskwy stacjonarny:
+7495 200...
komorka bedzie miala:
+7 905 ... .... (np.BELINE)
+7 906,
+7 916.... itd....

z polski ze stacjonarnych 007 ...
z polski komórki +7

: sob 17 paź, 2009 23:08
autor: rzevitanka
O, wreszcie mi się wyjaśniło

Serdecznie dziękuję, pozdrawiam

: pt 10 cze, 2011 21:17
autor: grazzia
Przeszukałam forum i nie znalazłam info jak dzwonić
z polskiej komórki na terenie Rosji na numer stacjonarny
i komórkę też w Rosji.
Może ktoś podpowie? :)

: pt 10 cze, 2011 23:05
autor: pwlzeb
Np. w Petersburgu +7 812, gdzie siodemka to kod Rosji, potem kod miasta.
Na komorke nie dzwonilem, ale skladnia bedzie podobna. Pewnie plus siodemka z przodu, potem numer.
Rozmowa moze duzo kosztowac.

: sob 11 cze, 2011 22:39
autor: grazzia
pwlzeb pisze:Rozmowa moze duzo kosztowac.
:D już to wiem ale będę zbyt krótko żeby kupować ich kartę-właśnie o Petersburg
mi chodzi -może ktoś wie jak na komórkę?sms chyba tańszy?

: ndz 12 cze, 2011 19:15
autor: MorgothV8
Mi tam wychodziło że nawet na 2-3 rozmowy po 1-2 minuty opłacało się kupić ich starter.

: śr 15 cze, 2011 10:57
autor: BARTixR
oczywiste że opłaca się starter kupić i nie ograniczać się do wysyłania smsa.

: sob 18 cze, 2011 14:14
autor: jacmi
grazzia
Skontatuj się ze swoim operatorem w Polsce i powinien Ci dokładnie powiedzieć co i jak. Czasem bywają różne dziwne wymogi by zadzwonić (ja np. przy komórce na kartę musiałem kiedyś jakiś kod wstukać przed numerem, ale sms już normalnie szedł)

: sob 18 cze, 2011 15:13
autor: MorgothV8
Ja mam na kartę Plusa - SImplus - dzwonić do Polski mogłem normalnie: +48nrtel, ale ceny ....

: sob 18 cze, 2011 22:48
autor: 11agatha1989
ceny są lekko mówić masakryczne, kuriozalne ! :/
Ale czy można bez problemu kupić starter jakieś np. ukraińskiej sieci komórkowej ???
O ile wiem jest to bardziej opłacalne niż roaming.

: sob 18 cze, 2011 23:21
autor: J-ST
11agatha1989 pisze:ceny są lekko mówić masakryczne, kuriozalne ! :/
Ale czy można bez problemu kupić starter jakieś np. ukraińskiej sieci komórkowej ???
O ile wiem jest to bardziej opłacalne niż roaming.
Starter Ukraińskiej sieci moźna kupić bez problemu na allegro .

: ndz 19 cze, 2011 10:40
autor: MorgothV8
Od razu kupujemy starter, ja mam już 2 karty z Ukrainy i 3 z Rosji

: czw 13 paź, 2011 21:46
autor: Macias45
Mam podobny problem. Numer do Rosji na komórkę zaczyna się na 8 i liczy sobie 11 cyfr. Wyczytałem gdzieś w necie że mają tam 10 cyfr. Próbowałem przez 007, +7, 07. Za każdym razem polski operator mówi że nie ma takiego numeru. Z kolei dzwoniąc +7 i 10 cyfr bez tej ósemki z przodu połączyłem się z rosyjskim operatorem który oznajmił że jest nieprawidłowy numer. Pytałem się nawet swojego operatora sieci, ale na razie bez odpowiedzi. Jak to właściwie jest z tymi numerami w Rosji? Będę wdzięczny za wszelką pomoc

: pt 14 paź, 2011 09:33
autor: Moskwa2007
Macias45 pisze:Mam podobny problem. Numer do Rosji na komórkę zaczyna się na 8 i liczy sobie 11 cyfr. Wyczytałem gdzieś w necie że mają tam 10 cyfr. Próbowałem przez 007, +7, 07. Za każdym razem polski operator mówi że nie ma takiego numeru. Z kolei dzwoniąc +7 i 10 cyfr bez tej ósemki z przodu połączyłem się z rosyjskim operatorem który oznajmił że jest nieprawidłowy numer. Pytałem się nawet swojego operatora sieci, ale na razie bez odpowiedzi. Jak to właściwie jest z tymi numerami w Rosji? Będę wdzięczny za wszelką pomoc
Wybierasz : +7 i dalej caly numer bez ósemki z przodu [ czyli kolejne 10 cyfr po ósemce ]. Jesli sie nie uda, to znaczy ze numer przez ciebie posiadany jest nieprawidlowy i musisz go skorygowac ...

: ndz 16 paź, 2011 21:37
autor: Macias45
A czy stacjonarne numery również są 10-cio cyfrowe? Słyszałem że to taki odgórny prikaz.

: pn 17 paź, 2011 10:15
autor: Moskwa2007
Macias45 pisze:A czy stacjonarne numery również są 10-cio cyfrowe? Słyszałem że to taki odgórny prikaz.
Stacjonarne numery sa 7 cyfrowe ale do tego dochodzi kod miasta [ np. dla Moskwy 495 i 499 ] wiec suma summarum sa 10 cyfrowe :)

: śr 15 lut, 2012 21:22
autor: spawny
witam.
a jaj mam pytanko jak to jest w drugą stronę.
z Rosji do Polski. Pytam bo koleżanka ma komórkę +7 953 XXX XX XX
i nie może do mnie nic wysłać ani zadzwonić na moją komórkę.
czy to może kwestia włączenia połączeń międzynarodowych u operatora czy coś innego ?

pozdrawiam

: czw 16 lut, 2012 10:07
autor: Moskwa2007
spawny pisze:witam.
a jaj mam pytanko jak to jest w drugą stronę.
z Rosji do Polski. Pytam bo koleżanka ma komórkę +7 953 XXX XX XX
i nie może do mnie nic wysłać ani zadzwonić na moją komórkę.
czy to może kwestia włączenia połączeń międzynarodowych u operatora czy coś innego ?

pozdrawiam
to dziwny operator, Tele2 sie nazywa. jesli dzwoni +48 [ np. 602 ... dalej twoj numer komorki ] i nie moze sie dodzwonic to problem pewnie lezy u jej operatora :)

: czw 16 lut, 2012 19:18
autor: spawny
probowalem sie dzisiaj dodzwonic i lipa numer nieosiagalny.

jakiego operatora polecacie ? zeby mozna bylo odbierac polaczenia z polski i dzwonic do polski ?

: czw 16 lut, 2012 20:35
autor: Moskwa2007
spawny pisze:probowalem sie dzisiaj dodzwonic i lipa numer nieosiagalny.

jakiego operatora polecacie ? zeby mozna bylo odbierac polaczenia z polski i dzwonic do polski ?
A z jakiego miasta w Rosji ?? W FR jest roaming wewnetrzny, [ na przyklad z numeru moskiewskiego do Jekatierinburga czy Pitera dzwonisz w roamingu ] ... W Moskwie kiedys dobra [ tania ] oferte mial Megafon. Znacznie tansza niz MTS czy Beeline. W innych rejonach niestety nie wiem ...

: pt 17 lut, 2012 08:14
autor: spawny
to jest okręg Nadwołżański a dokładniej Republika Czuwaszska. Najbliższe miasto to Cheboksary.

: sob 18 lut, 2012 07:18
autor: pietia
Moskwa2007 pisze:W Moskwie kiedys dobra [ tania ] oferte mial Megafon. Znacznie tansza niz MTS czy Beeline. W innych rejonach niestety nie wiem ...
MTS proponuje obecnie taryfę "Super MTS", w ramach którego można za darmo dzwonić na numery tego operatora w całej Rosji (nie dłużej jednak niż 30 minut na dobę). Warunkiem jest comiesięczne doładowanie konta na minimum 150 rubli

: śr 26 wrz, 2012 19:11
autor: Olson
Witam stałych bywalców. A czy jest jakaś sprawdzona możliwość żeby dzwonić z Polski do Rosji (Moskwa MTU) taniej niż Playowiskie 2zł za min ? Najlepiej jak najniższa cena :D

: śr 26 wrz, 2012 21:07
autor: zeneczek
tak,kup w Plusie starter <dla obcokrajowców>,minuta połączenia do Rosji,Ukrainy i innych kosztuje 0,29pln/min. z 30sek. naliczaniem.Starter był dostępny przed mistrzostwami piłkarskimi,myślę że i nadal a jego promocyjne taryfy ważne są do przyszłego roku.

: czw 27 wrz, 2012 13:51
autor: Olson
Dzięki za pomoc. Startery są - tam gdzie zostały na magazynach :) Preferencyjne stawki (sms jednak 50 gr) do 15.03.2013.

: czw 27 wrz, 2012 19:00
autor: pietia
www.lycamobile.pl - tu też jest dość tanio

Jak dzwonic ?

: pt 18 maja, 2018 12:45
autor: koniował
co to za operator + 7 962 XXX-XX-XX ???? pierwotnie otrzymałem numer 11-cyfrowy z 8 na przodku w formie 896 2XXX-XX-XX

Jak dzwonic ?

: pt 18 maja, 2018 15:20
autor: stelmach33
Beeline

Jak dzwonic ?

: pt 18 maja, 2018 15:24
autor: koniował
wiadomości tekstowe mam więc pisać na +7 962 XXX-XX-XX czy na +7 896 2XXX-XX-XX ????