Komunikacja miejska we Lwowie
Teoretycznie na zdjęciu, które wstawił vincent czwarta naklejka od lewej (nad głową tego kogoś) głosi, że nieskasowany bilet nie daje prawa przejazdu (jest nieważny). Skasuj, co Ci szkodzi 

"Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny".
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny".
Bilety kasujecie, i nie mam tutaj na myśli sztrafu, tylko sam fakt, że potem ktoś się do was przyp%$^#, może wywiązać się niepotrzebna szarpanka, a ostatecznie skończy się na znacznie wyżej "karze" niż ta wspomniana w pojeździe
szczególnie jak dorwie się obcokrajowca, a My bądź co bądź, według oficjalnych definicji do takowych się kwalifikujemy będąc we Lwowi.

ukrainamarcina.pl
-
- Okręgowy Sekretarz
Jak byłem w lipcu z żoną i dzieciakami - to przy bazarach wsiedliśmy do tramwaju 1 (4 osoby + 3 walizy na kółkach) i chciałem dla spokoju duszy zakupić 7 biletów (nie bawiłem się w ulgowe dla dzieci czy bagaż) i proszę motorniczą o 7 biletów - daję 14 hrywien - a ta mi z uśmiechem daje 4 bilety i oddaje resztę.....
...no nie śmiałem się kłócić...jak tak Szefowa tego pojazdu postanowiła......
dojechaliśmy na Rynek bez kontroli..... 

W autobusach to chyba nawet nie bardzo byłoby jak skasować (nie widywałem tam kasowników, podobnie jak w szrutkach). Natomiast transporcie elektrycznym (tramwaj, trolejbus) jak najbardziej należy skasowaćgucio1955 pisze:Tz. że w autobusach biletów nie kasujemy ? /we Lwowie /
- gorodok
- Rzeczywisty Tajny Radca
- Kontakt:
Od 1 września 2017 roku - czyli dzisiaj cena biletu jednorazowego na przejazd tramwajem lub trolejbusem wzrosła do 3 hrywien. Bilet ulgowy kosztuje 1.50
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Porównanie transportu miejskiego na Ukrainie i w Polsce.

-
- Kolegialny Registrator
Czy znacie jakas aplikacje offline żeby mieć dostęp do połączeń żeby mnie poprowadziła gdzie dojść i wsiasc e komunikacje żeby dojechać do celu we Lwowie?
@up
Kup sobie jakiś starter ukraiński za parę groszy i ściągnij eway.
Dodatkowo używaj Google Maps i będziesz czuł się jak w swoim mieście.
Kup sobie jakiś starter ukraiński za parę groszy i ściągnij eway.
Dodatkowo używaj Google Maps i będziesz czuł się jak w swoim mieście.

-
- Okręgowy Sekretarz
Czy tramwaje jeżdżą już spod dworca kolejowego we Lwowie - czy dalej jest remont ulicy?
- gorodok
- Rzeczywisty Tajny Radca
- Kontakt:
Jeżdżą już od dawna.Złośliwiec pisze:Czy tramwaje jeżdżą już spod dworca kolejowego we Lwowie - czy dalej jest remont ulicy?
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
-
- Okręgowy Sekretarz
Dziękuje. 

Właśnie, remont był, ale tylko torowiska, a na chodniku przy tej ulicy dalej można skręcić nogę...
Cena biletu normalnego (marszrutka) 7 uah. Płatne u kierowcy, biletu nie otrzymałem (podobnie jak i inni pasażerowie).

Rozkład jazdy dość umownie traktowany. Oczekiwałem w peryferycznej dzielnicy na jakąkolwiek marszrutkę (zamówić taksówkę było nie sposób, taki popyt na ich usługi

Innym razem już udało się złapać taksi - "Ekonom"; kurs z Waszyngtona na Wyhowskoho, około 9 km kosztował 124 uah, czyli +- 17 złotych.