PKS Warszawa-Stadion kursy na Ukrainę
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
PKS Warszawa-Stadion kursy na Ukrainę
Zamieszczam aktualny rozkład autobusów rejsowych kursujących na Ukrainę.
Warszawa - Łuck
12.00 - 23.25 / 1,2,4,5 L , stanowisko 6
13.10 - 23.00 / L , stanowisko 6
1- kursuje w poniedziałki,
2-kursuje we wtorki,
4-kursuje w czwartki,
5-kursuje w piątki,
L-nie kursuje 25,26 grudnia, 01.01 i dwa dni Wielkanocy
Warszawa - Lwów
10.10 - 19.45 , L , stanowisko 6
20.30 - 05.45 , stanowisko 6
22.00 - 06.30 , stanowisko 6
Warszawa - Łuck
12.00 - 23.25 / 1,2,4,5 L , stanowisko 6
13.10 - 23.00 / L , stanowisko 6
1- kursuje w poniedziałki,
2-kursuje we wtorki,
4-kursuje w czwartki,
5-kursuje w piątki,
L-nie kursuje 25,26 grudnia, 01.01 i dwa dni Wielkanocy
Warszawa - Lwów
10.10 - 19.45 , L , stanowisko 6
20.30 - 05.45 , stanowisko 6
22.00 - 06.30 , stanowisko 6
Ostatnio zmieniony śr 01 cze, 2011 22:15 przez roberT/TANAIS, łącznie zmieniany 4 razy.
Nalyvajmo, brattia Kryshtalevi chashi, Shchob shabli ne braly, Shchob kuli mynaly Golivon'ky nashi!
pozdrawiam robert
pozdrawiam robert
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
Warszawa - Tarnopol
17.30 - 06.30, stanowisko 6
Warszawa - Równe
15.40 - 6.00, stanowisko 6 ( w przypadku tego kursu lepiej go potwierdzić )
Uwaga: na powyższe kursy nie ma co liczyć w Wigilę, Wielkanoc, Nowy Rok.
17.30 - 06.30, stanowisko 6
Warszawa - Równe
15.40 - 6.00, stanowisko 6 ( w przypadku tego kursu lepiej go potwierdzić )
Uwaga: na powyższe kursy nie ma co liczyć w Wigilę, Wielkanoc, Nowy Rok.
Ostatnio zmieniony pt 05 cze, 2009 11:24 przez roberT/TANAIS, łącznie zmieniany 1 raz.
Nalyvajmo, brattia Kryshtalevi chashi, Shchob shabli ne braly, Shchob kuli mynaly Golivon'ky nashi!
pozdrawiam robert
pozdrawiam robert
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
Otrzymuję ostatnio coraz częściej pytania o stan techniczny autobusów kursujących na Ukrainę . W przypadku kursów z Warszawy to nie są stare graty jadące siłą rozpędu
( jak to bywało 6-7 lat temu). Podróż jest wygodna, fotele również. Na gorąco przesyłam :
Ten kursuje na Równe

Ten kursuje do Tarnopola

( jak to bywało 6-7 lat temu). Podróż jest wygodna, fotele również. Na gorąco przesyłam :
Ten kursuje na Równe

Ten kursuje do Tarnopola

pozdrawiam robert
pozdrawiam robert
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
O 22.30 jedzie z Warszawy do Lwowa przez Lublin autobus Polonusa. Miałem przyjemność nim kilka razy jechać również z dzieciakami . Jest wygodny i klimatyzowany. Dla bardziej wybrednych pozostaje opcja jazdy pociągiem.
pozdrawiam robert
pozdrawiam robert
@jubus83
Jeżeli chodzi o godziny kursowania autobusu relacji Lublin - Lwów, to z pewnością zdążyłeś je już poznać. Jeżeli jeszcze nie, to - wg mojej wiedzy - są to 11:00 i 13:30. O tych akurat wiem. I faktycznie, te kursy zawsze były realizowane przez staaaare Ikarusy. Do połowy, celowo i z rozmysłem rozmontowane:)
Ale chciałem Ci podrzucić dwie informacje. Warto zadać kilka pytań w Informacji na lubelskim Dworcu PKS.
1. Ostatnio jeden z tych Ikarusów poważnie się zepsuł na trasie. Nie wierzę, że była to pierwsza jego awaria. Ale może w końcu nadejdzie ten moment, że ten Ikarus dokończy żywota. Warto zapytać jakie autobusy aktualnie realizują konkretne kursy. Może coś się zmieniło.
2. Z Dworca Stryjskiego we Lwowie do Lublina odchodzą nie dwa, a trzy autobusy. Przynajmniej w sobotę. O 7:00, 8:00 i chyba 15:00. Logicznie, w odwrotnym kierunku też powinien być trzeci. Co ważne, kursy o 8:00 i o 15:00 to te stare Ikarusy z dużą kontrabandą:). Natomiast o 7:00 nowy, wygodny autokar. Nie jest tak umiłowany przez mrówy i nie stoi tyle na granicy.
Pozdrawiam,
Weber
Jeżeli chodzi o godziny kursowania autobusu relacji Lublin - Lwów, to z pewnością zdążyłeś je już poznać. Jeżeli jeszcze nie, to - wg mojej wiedzy - są to 11:00 i 13:30. O tych akurat wiem. I faktycznie, te kursy zawsze były realizowane przez staaaare Ikarusy. Do połowy, celowo i z rozmysłem rozmontowane:)
Ale chciałem Ci podrzucić dwie informacje. Warto zadać kilka pytań w Informacji na lubelskim Dworcu PKS.
1. Ostatnio jeden z tych Ikarusów poważnie się zepsuł na trasie. Nie wierzę, że była to pierwsza jego awaria. Ale może w końcu nadejdzie ten moment, że ten Ikarus dokończy żywota. Warto zapytać jakie autobusy aktualnie realizują konkretne kursy. Może coś się zmieniło.
2. Z Dworca Stryjskiego we Lwowie do Lublina odchodzą nie dwa, a trzy autobusy. Przynajmniej w sobotę. O 7:00, 8:00 i chyba 15:00. Logicznie, w odwrotnym kierunku też powinien być trzeci. Co ważne, kursy o 8:00 i o 15:00 to te stare Ikarusy z dużą kontrabandą:). Natomiast o 7:00 nowy, wygodny autokar. Nie jest tak umiłowany przez mrówy i nie stoi tyle na granicy.
Pozdrawiam,
Weber
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
Ja również uważam, że nie ma co wybrzydzać
Wychodzę z założenia, że w podróży należy się otworzyć i chłonąć wszystko co się widzi. Stary ikarus, który może trochę "waniajet" czy spirytus i fajki na granicy to coś o czym Twoi znajomi opowiedzą swoim dzieciom i wnukom jak już wszędzie będzie tak jak na super-nowoczesnym i super-nudnym Zachodzie. Powodzenia!

Wychodzę z założenia, że w podróży należy się otworzyć i chłonąć wszystko co się widzi. Stary ikarus, który może trochę "waniajet" czy spirytus i fajki na granicy to coś o czym Twoi znajomi opowiedzą swoim dzieciom i wnukom jak już wszędzie będzie tak jak na super-nowoczesnym i super-nudnym Zachodzie. Powodzenia!
proponuję przeczytać ten temat od początku i ten: www.rosjapl.info/forum/viewtopic.php?t=4879
i używać opcji szukaj, zanim się zada pytanie.
i używać opcji szukaj, zanim się zada pytanie.
Ostatnio zmieniony śr 26 sie, 2009 21:07 przez elwirocka, łącznie zmieniany 2 razy.
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
Funkcjonuje połączenie :
Poznań - Warszawa - Iwano Frankiwsk - Kołomyja
12.00 - 18. 30
Odjazdy z Polski w piatki, poniedziałki
Poznań - Warszawa - Iwano Frankiwsk - Kołomyja
12.00 - 18. 30
Odjazdy z Polski w piatki, poniedziałki
Ostatnio zmieniony pt 07 sty, 2011 10:40 przez roberT/TANAIS, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam robert
pozdrawiam robert
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
PODAJĘ AKTUALNY ROZKŁAD KURSÓW / RÓWNIEŻ NOWYCH POŁĄCZEŃ / I CEN Z DWORCA WARSZAWA STADION :
Dolina ( Rohatyń, Kałusz ) - 18.20 , 75 pln
Kałusz ( Iwano - Frankiwsk ) - 17.40 , 75 pln
Kamieniec Podolski ( Buczacz ) - 18.15 , 100 pln
Kołomyja ( Iwano - Frankiwsk) - 14.30, 19.15 ; 90 pln
Kowel ( Dorohusk ) - 12.00, 13.00 ; 70 pln
Lwów - 10.10, 19.00, 20.30, 22.00 ; 90 pln
Łuck ( Dorohusk ) 13.10 ; 70 pln
Łuck ( Zosino ) 12.00 ; 70 pln
Równe ( Kowel , Łuck ) 15.40 ; 100 pln
Tarnopol ( Rawa Ruska ) 17.30 ; 110 pln
Żytomierz ( Równe ) 14.00 ; 110 pln
Uwaga : nie wszystkie kursy są codziennie.
Dodano nowe połączenie do Lwowa o 19.00 , od 15 kwietnia
Zniżki dla dzieci są różne i zależą od danego kursu : 25 - 50 %
Dolina ( Rohatyń, Kałusz ) - 18.20 , 75 pln
Kałusz ( Iwano - Frankiwsk ) - 17.40 , 75 pln
Kamieniec Podolski ( Buczacz ) - 18.15 , 100 pln
Kołomyja ( Iwano - Frankiwsk) - 14.30, 19.15 ; 90 pln
Kowel ( Dorohusk ) - 12.00, 13.00 ; 70 pln
Lwów - 10.10, 19.00, 20.30, 22.00 ; 90 pln
Łuck ( Dorohusk ) 13.10 ; 70 pln
Łuck ( Zosino ) 12.00 ; 70 pln
Równe ( Kowel , Łuck ) 15.40 ; 100 pln
Tarnopol ( Rawa Ruska ) 17.30 ; 110 pln
Żytomierz ( Równe ) 14.00 ; 110 pln
Uwaga : nie wszystkie kursy są codziennie.
Dodano nowe połączenie do Lwowa o 19.00 , od 15 kwietnia
Zniżki dla dzieci są różne i zależą od danego kursu : 25 - 50 %
pozdrawiam robert
pozdrawiam robert
-
- Sekretarz Senacki
Witam
ja mam kilka pytań, może ktoś pomoże
jaka różnica między Łuck-(Zosino) a Łuck przez Dorohusk?
A pod jakim nr tel. można się dowiedzieć w jaki dni kursują tę pociągi.
I jeszcze pytanie, Do Warszawy będę jechać pociągiem, to na jakiej stacji lepiej wysiąść żeby być bliżej stadionu - wschodnia, zachodnia, centralna
ja mam kilka pytań, może ktoś pomoże

I jeszcze pytanie, Do Warszawy będę jechać pociągiem, to na jakiej stacji lepiej wysiąść żeby być bliżej stadionu - wschodnia, zachodnia, centralna
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
lulu81,
Proszę abyś zwróciła uwagę , że znajdujesz się w temacie doryczącym połączeń AUTOBUSOWYCH a nie kolejowym .
Połączenia do Łucka różnią się godziną odjazdu !!!
Kursy na Ukrainę rozpoczynają trasę na dworcu W-wa Zachodnia i z niego będzie Ci najwygodniej rozpocząć podróż.
Poza tym teraz w W-wie zrobili niezły bajzel z komunikacją / remonty torów kolejowych, tramwajowe itd /. Jeżeli wylądujesz na dworcu waw wschodnia to w pobliże stadionu dojedziesz autobusem zastępczym Z -1 lub z-2.
Proszę abyś zwróciła uwagę , że znajdujesz się w temacie doryczącym połączeń AUTOBUSOWYCH a nie kolejowym .
Połączenia do Łucka różnią się godziną odjazdu !!!
Kursy na Ukrainę rozpoczynają trasę na dworcu W-wa Zachodnia i z niego będzie Ci najwygodniej rozpocząć podróż.
Poza tym teraz w W-wie zrobili niezły bajzel z komunikacją / remonty torów kolejowych, tramwajowe itd /. Jeżeli wylądujesz na dworcu waw wschodnia to w pobliże stadionu dojedziesz autobusem zastępczym Z -1 lub z-2.
pozdrawiam robert
pozdrawiam robert
Autobus przez Zosin-Ustyłuh odjeżdża o 11.10 i kursuje codziennie (z wyjątkiem ocywiście Bożego Narodzenia obu obrządków, Nowego Roku,Wielkanocy). O 12.15 odjeżdża autobus do Łucka przez Kowel, ten kursuje codziennie z wyjątkiem niedziel.lulu81 pisze:Witam
ja mam kilka pytań, może ktoś pomoże![]()
Odjazdy podałem z dw. Zachodniego, i tam właśnie radziłbym wsiadać, zwłaszcza, że do Wawy przyjedziesz pociągiem. Wysiądź wtedy na Warszawie Zachodniej i przejściem podziemnym, co prawda dość obskurnym, przejdż na dworzec autobusowy. Dworzec Stadion, jak napisał kolega post wyżej, jest trudniej dostępny, także ze względu na sąsiedztwo budowy Stadionu Narodowego. Poza tym na dw. Stadion, poza odrapanymi wiatami, prowizorycznymi kasami w kontenerach oraz toaletą w postaci Tojtoja, nie ma dosłownie nic, nawet porządnego schronienia na okoliczność deszczu, nie mówiąc już o jakimś zapleczu gastronomicznym. Natomiast na zachodnim jest spora poczekalnia, saloniki prasowe, kioski gastronomiczne itp.
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
Informuję że dzięki " inteligentnej " decyzji wierchuszki miasta W-wy zlikwidowany zostaje dworzec autobusowy Stadion. Zawieszone zostaną od początku września 2011 wszelkie połączenia również te zagraniczne ( Rosja, Ukraina, Białoruś ) .
pozdrawiam robert
pozdrawiam robert
-
- Okręgowy Sekretarz
- fijalkowski
- Rzeczywisty Tajny Radca
Jedyny bezpośredni autobus z Warszawy do Kołomyi odjeżdża o 13.50. Teoretycznie przy dobrych wiatrach i dojeździe z lotniska na Zachodni taksówką (inaczej trzeba z przesiadką) można zdążyć, ale ryzyko zawsze jest. Później są jeszcze autobusy do Iwanofrankowska o 17.10 i 17.50 (ten ostatni chyba nie kursuj codziennie)