Karteczka imigracyjna do pobrania

Forum o podróżach po Ukrainie. Podobnie jak powyższe forum o Rosji przeznaczone jest ono do rozmów na tematy związane z turystyką.
stonoga
Okręgowy Sekretarz
Okręgowy Sekretarz
Posty: 35
Rejestracja: czw 17 kwie, 2008 07:58
Lokalizacja: Mielec

Karteczka imigracyjna do pobrania

Post autor: stonoga »

http://www.sendspace.com/file/vw0cje - zamieszczam link do karteczki imigracyjnej. Warto wcześniej w domu wypełnic a nie na kolanie w tłumie przed budką graniczną

Zingarina
Sekretarz Senacki
Sekretarz Senacki
Posty: 19
Rejestracja: wt 23 cze, 2009 13:18

Post autor: Zingarina »

Czy jest ona niezbędna?
"Łap radość za ogon, nawet jak ci ucieknie, zostaną ci pióra!"

abc
Sekretarz Senacki
Sekretarz Senacki
Posty: 15
Rejestracja: ndz 30 lis, 2008 14:47

Post autor: abc »

Dzięki:) Stonoga - myślisz, że nie będą mieć nic przeciwko, jeżeli karteczka zostanie wydrukowana w domu na "zwykłym" papierze - te z budki są takie "cienkie"? :)
Zingarina Niestety tak...

Awatar użytkownika
pwlzeb
Tajny Radca
Tajny Radca
Posty: 814
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008 18:12
Lokalizacja: Kraków

Post autor: pwlzeb »

żeby było śmieszniej, jest to kartka którą zeskanowałem pare miesięcy temu, i zamieściłem na :)


AKTUALIZACJA 06.07.2010
poniewaz karteczka zle sie drukuje po przerobce przez srcibd.com, zamieszczam link do rapidshare
http://rapidshare.com/files/405326225/k ... acyjna.pdf
Ostatnio zmieniony wt 06 lip, 2010 18:00 przez pwlzeb, łącznie zmieniany 1 raz.

abc
Sekretarz Senacki
Sekretarz Senacki
Posty: 15
Rejestracja: ndz 30 lis, 2008 14:47

Post autor: abc »

Ten wzór jest nadal aktualny? :)

Awatar użytkownika
pwlzeb
Tajny Radca
Tajny Radca
Posty: 814
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008 18:12
Lokalizacja: Kraków

Post autor: pwlzeb »

TAkie dawali w marcu, w kwietniu nie dali do wypelnienia... pozniej pojawilo sie pytanie, a co bedzie jesli przy wyjezdzie beda chcieli zobaczyc? na szczescie nie chcieli...

dispar
Okręgowy Sekretarz
Okręgowy Sekretarz
Posty: 34
Rejestracja: sob 14 lut, 2009 08:21

Post autor: dispar »

to jest wzór aktualny, tydzień temu wróciłem... sprawdzali i odbierali 2 część na przejściu

abc
Sekretarz Senacki
Sekretarz Senacki
Posty: 15
Rejestracja: ndz 30 lis, 2008 14:47

Post autor: abc »

Więc ponawiam pytanie - nie będą mieć nic przeciwko, jeżeli karteczka zostanie wydrukowana w domu na "zwykłym" papierze - te z budki są takie "cienkie"? :)

tomek
Tajny Radca
Tajny Radca
Posty: 712
Rejestracja: sob 08 kwie, 2006 17:08

Post autor: tomek »

zalezy wszystko od celnika:)))) wiekszosc pewno nic nie bedzi miala przeciw ale jak sie trafi na jakiegos sluzbiste czy zlosliwego to pewno bedzie zrzedzenie od biedy da ci swoja i tam trzeba bedzie wypelnic:)

abc
Sekretarz Senacki
Sekretarz Senacki
Posty: 15
Rejestracja: ndz 30 lis, 2008 14:47

Post autor: abc »

Po wydrukowaniu tego pdf'a linia przecięcia na drugiej stronie, jest w innym miejscu niż na pierwszej... :(

Awatar użytkownika
roberT/TANAIS
Kanclerz
Kanclerz
Posty: 2953
Rejestracja: ndz 30 wrz, 2007 21:54
Lokalizacja: TANAIS -Rosja

Post autor: roberT/TANAIS »

Zingarina pisze:Czy jest ona niezbędna?
Tak jest niezbędna !!! Proszę podchodzić do tego tematu poważnie . W ciągu wieloletnich podróży na wschód tylko 1 nie otrzymałem tego dokumentu. Nie było większych konsekwencji tylko dzięki z pewnością dorego humoru celnika i mojej płynnej mowy :)
Nalyvajmo, brattia Kryshtalevi chashi, Shchob shabli ne braly, Shchob kuli mynaly Golivon'ky nashi!
pozdrawiam robert

SKYPE: robert.tanais

Awatar użytkownika
ARTURINGA
Kanclerz
Kanclerz
Posty: 2592
Rejestracja: wt 31 sty, 2006 21:17

Post autor: ARTURINGA »

My nad karteczka sie zastanawialiśmy... zamieścimy chyba i ukraińska i ROSYJSKO-BIAŁORUSKA... faktycznie może sie to komuś przydać w PDFie

Awatar użytkownika
pwlzeb
Tajny Radca
Tajny Radca
Posty: 814
Rejestracja: sob 12 kwie, 2008 18:12
Lokalizacja: Kraków

Post autor: pwlzeb »

abc, wiem dlaczego :( scribd po prostu zmienil troszeczke format kartki. tutaj masz oryginalny plik:
http://rapidshare.com/files/405326225/k ... acyjna.pdf
Drukuje sie normalnie.
Ostatnio zmieniony wt 06 lip, 2010 18:00 przez pwlzeb, łącznie zmieniany 1 raz.

kaktus
Kolegialny Registrator
Kolegialny Registrator
Posty: 9
Rejestracja: pn 22 cze, 2009 11:35

Post autor: kaktus »

Witam
A to się wypełnia cyrylicą czy można po polsku?
Pozdrawiam

mtrush
Tytularny Radca
Tytularny Radca
Posty: 78
Rejestracja: czw 25 wrz, 2008 14:08

Post autor: mtrush »

kaktus pisze:Witam
A to się wypełnia cyrylicą czy można po polsku?
Pozdrawiam
Ja zawsze wypełniałem literami łacińskimi i nie miałem z tym problemów.

Awatar użytkownika
roberT/TANAIS
Kanclerz
Kanclerz
Posty: 2953
Rejestracja: ndz 30 wrz, 2007 21:54
Lokalizacja: TANAIS -Rosja

Post autor: roberT/TANAIS »

Do wyboru do koloru. Jak chcesz wpisz cyrylicą a jeśli nie to alfabetem łacińskim. I tak będzie dobrze.
Nalyvajmo, brattia Kryshtalevi chashi, Shchob shabli ne braly, Shchob kuli mynaly Golivon'ky nashi!
pozdrawiam robert

SKYPE: robert.tanais

kaktus
Kolegialny Registrator
Kolegialny Registrator
Posty: 9
Rejestracja: pn 22 cze, 2009 11:35

Post autor: kaktus »

Dzięki wielkie za pomoc ! :)
Naprawdę dużo pomagacie ludziom :roll: dzięki takiemu forum :)

Awatar użytkownika
antarex
Radca Kolegialny
Radca Kolegialny
Posty: 282
Rejestracja: czw 13 lip, 2006 16:40
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: antarex »

abc pisze:Więc ponawiam pytanie - nie będą mieć nic przeciwko, jeżeli karteczka zostanie wydrukowana w domu na "zwykłym" papierze - te z budki są takie "cienkie"? :)
SWprawdzilem 5 lipca 2009 r. na przejsciu w Hrebennem: nic nie mieli przeciwko karteczce imigracyjnej wydrukowanej z komputera w domu. Wypelnilem karteczke po polsku, tylko adres, pod ktory jade byl po rosyjsku i cyrylica.

Stasiu47
Nadworny Radca
Nadworny Radca
Posty: 167
Rejestracja: czw 07 lut, 2008 18:16
Lokalizacja: Żary, Polska

Post autor: Stasiu47 »

Czy kartka jest formatu A5 bo taka mi się drukuje?
Czy przy tranzycie do Rosji też trzeba ją wypełniać?
Czy dalej obowiązują opłaty za ekologię i wypełnianie deklaracji celnej z zobowiązaniem, że nie sprzeda się auta na terenie Ukrainy?
Stasiu47

Awatar użytkownika
roberT/TANAIS
Kanclerz
Kanclerz
Posty: 2953
Rejestracja: ndz 30 wrz, 2007 21:54
Lokalizacja: TANAIS -Rosja

Post autor: roberT/TANAIS »

Ukraińska karta imigracyjna jest takiego samego formatu co rosyjska. Obie co do formy i treści są łudząco podobne. Nieważne czy turist czy transit wypełniamy.
Nalyvajmo, brattia Kryshtalevi chashi, Shchob shabli ne braly, Shchob kuli mynaly Golivon'ky nashi!
pozdrawiam robert

SKYPE: robert.tanais

Awatar użytkownika
jajeś
Radca Stanu
Radca Stanu
Posty: 325
Rejestracja: pn 27 kwie, 2009 09:40
Lokalizacja: Warszawa

Re: Karteczka imigracyjna do pobrania

Post autor: jajeś »

http://www.sendspace.com/file/vw0cje to strona podana przez założyciela tematu ale niestety już nie działa czy ma ktoś inną?? Z góry dziękuję.

guber
Radca Kolegialny
Radca Kolegialny
Posty: 238
Rejestracja: wt 25 sie, 2009 11:46
Lokalizacja: Tarnów

Post autor: guber »

Nie wiem co jest u ciebie ale ja pobrałem ja bez problemu przed chwilą

Awatar użytkownika
jajeś
Radca Stanu
Radca Stanu
Posty: 325
Rejestracja: pn 27 kwie, 2009 09:40
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: jajeś »

przepraszam moje niedopatrzenie działa już PRZEPRASZAM za zamieszanie

kosa1964
Radca Stanu
Radca Stanu
Posty: 300
Rejestracja: sob 25 kwie, 2009 13:26

Post autor: kosa1964 »

Normalnie ściąga, a nie dziwnie.

sushi
Radca Kolegialny
Radca Kolegialny
Posty: 218
Rejestracja: wt 22 lis, 2005 23:15
Lokalizacja: na walizkach

Post autor: sushi »

No dobrze, a co mam wpisać jako adres docelowy, skoro jadę w ciemno?

Awatar użytkownika
roberT/TANAIS
Kanclerz
Kanclerz
Posty: 2953
Rejestracja: ndz 30 wrz, 2007 21:54
Lokalizacja: TANAIS -Rosja

Post autor: roberT/TANAIS »

To proszę wpisać nazwę miasta do którego jedziesz i znaną Tobie ulicę z hotelem, hostelem itp.
Nalyvajmo, brattia Kryshtalevi chashi, Shchob shabli ne braly, Shchob kuli mynaly Golivon'ky nashi!
pozdrawiam robert

SKYPE: robert.tanais

sushi
Radca Kolegialny
Radca Kolegialny
Posty: 218
Rejestracja: wt 22 lis, 2005 23:15
Lokalizacja: na walizkach

Post autor: sushi »

Dzięki, tak i sądziłam, bo nie ma innego wyjścia, ale znajomi raz mieli taki numer na granicy, że celnicy dzwonili do hotelu, czy naprawdę tam byli.

kosa1964
Radca Stanu
Radca Stanu
Posty: 300
Rejestracja: sob 25 kwie, 2009 13:26

Post autor: kosa1964 »

To jest dziwne, bo czasem przechodzi same:

Krym,

a czasem trzeba podać adres, nazwę hotelu.

Zależy od celnika.

Ogólnie zawsze dobrze znać jeden hotel w danej miejscowości i jak coś to go wpisać.

Kshyhu
Tajny Radca
Tajny Radca
Posty: 584
Rejestracja: pn 22 cze, 2009 23:12
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Kshyhu »

Nie ma to znaczenia. Ja zawsze wpisuję Lwów, ul. Teatralna 5 :P Nie wiem nawet, co znajduje się pod tym adresem :] I robię tak bez względu na to, czy jadę do Lwowa, czy np. na Krym :P
"Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny".

arko
Tajny Radca
Tajny Radca
Posty: 816
Rejestracja: śr 07 lut, 2007 10:56
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: arko »

Dzięki, tak i sądziłam, bo nie ma innego wyjścia, ale znajomi raz mieli taki numer na granicy, że celnicy dzwonili do hotelu, czy naprawdę tam byli.
Tacy są wlaśnie ukraińscy celnicy ,zawsze można znależć motyw zeby sie przyczepić i próbować coś .......wykombinować :D

ODPOWIEDZ