Obsługa www.e-kvytok.com.ua

Forum o podróżach po Ukrainie. Podobnie jak powyższe forum o Rosji przeznaczone jest ono do rozmów na tematy związane z turystyką.
Shinzon
Nadworny Radca
Nadworny Radca
Posty: 171
Rejestracja: śr 23 sty, 2008 09:40
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Shinzon »

wilager pisze:
Shinzon pisze:
fijalkowski pisze: Moskwa-Lwów tylko na www.rzd.ru lub w kasie
Można kupić na e-kvytok ale należny odebrać w kasie na Ukrainie i tylko na pociągi które ukraińskich kolei
Zatem mogę wysnuć wniosek, że skoro jakieś połączenie jest w systemie e-kvytok, dajmy na to Moskwa-Lwów, to mogę kupić bilet pod warunkiem, że odbiorę go w kasie na Ukrainie, tak jak każdy inny bilet kupowany w ten sposób? Dobrze myślę? :)
Czy ceny biletów międzynarodowych kolei ukraińskich i rosyjskich na tej samej trasie różnią się? Chodzi mi o to, jak zrobić, żeby było najtaniej? :)
Dokładnie możesz tak zrobić.

Ceny biletów na trasie MOSKWA - LWÓW


Pociąg nr 15 Москва Кив - Ужгород
Купе Koleje rosyjskie 3855 руб. Koleje ukraińskie 1073.25 UAH
Плац Koleje rosyjskie 2207 руб. Koleje ukraińskie 615.70 UAH

Pociąg nr 73 Москва Кив - Львов
Купе Koleje rosyjskie 3818 руб. Koleje ukraińskie 1063.29 UAH
Плац Koleje rosyjskie 2167 руб. Koleje ukraińskie 604.69 UAH

Pociąg nr 141 Москва Кив - Черновцы
Купе Koleje rosyjskie 3818 руб. Koleje ukraińskie 1063.29 UAH
Плац Koleje rosyjskie 2167 руб. Koleje ukraińskie 604.69 UAH

Pociąg nr 59 Москва Кив - Варна
Купе Koleje rosyjskie 3855 руб.
Плац Koleje rosyjskie 2207 руб.

Różnice w cenach są nie wielkie. Nie zmienia to faktu ze to są droższe niż połączenia krajowe

W kwestii wyjaśnienia wszystkie te połączenia możesz kupić bilet w zarówno w Rosji jak i na Ukrainie. Składy tych pociągów są zestawione zarówno z wagonów rosyjskich jak i ukraińskich. Jak kupisz bilet na stronie rosyjskiej to pojedziesz wagonem rosyjskim i na odwrót, ale zawsze musisz odebrać bilet w kasie kolei u których kupiłeś. Wyjątkiem jest pociąg nr 59 na który możesz kupić tylko w kolejach rosyjskich. Jest to pociąg przelotowy do Bułgarii. Zestawiony wyłącznie z wagonów kolei rosyjskich.

Zapominałem na e-kvytok musisz mieć kartę z zabezpieczeniem 3D Secure inaczej nie
kupisz.

Rozkład pociągów na dzień 16.05.2012
Absentem laedit, qui cum ebrio litigat

wilager
Kolegialny Sekretarz
Kolegialny Sekretarz
Posty: 63
Rejestracja: pn 13 cze, 2011 19:21
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: wilager »

Shinzon pisze: Zapominałem na e-kvytok musisz mieć kartę z zabezpieczeniem 3D Secure inaczej nie
kupisz.
Wiem, miałem już okazję się przekonać. Na szczęście teraz mam już swoją i nie będę musiał kombinowac. :D
Jeśli nie ma rozwiązania problemu, to de facto ten problem nie istnieje

djds
Radca Kolegialny
Radca Kolegialny
Posty: 275
Rejestracja: sob 28 sie, 2010 07:30
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: djds »

mam następujący problem. Próbuję znaleźć pociąg z Odessy do Symferopolu (nr pociągu 310О). Wszystko jest OK, ale nie mogę wklepać Odessy Głównej jako stacji początkowej, gdyż w rozwijalnym menu wyboru stacji po prostu jej nie ma. Gdy wybiorę "Odessa" wyskakuje komunikat aby sprecyzować wybór, gdyż w tym mieście pociąg jedzie przez kilka stacji. Więc kółko się zamyka. Z czego wynika ten problem?
Poszukuję forumowiczów ze Śląska w celu stworzenia regionalnego oddziału forum

djds
Radca Kolegialny
Radca Kolegialny
Posty: 275
Rejestracja: sob 28 sie, 2010 07:30
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: djds »

OK, już sobie poradziłem - trzeba kliknąć właśnie na ten czerwony napis "sprecyzować wybór, gdyż w tym mieście pociąg jedzie przez kilka stacji" i rozwija się menu wyboru. :)

Jakub126p
Sekretarz Senacki
Sekretarz Senacki
Posty: 15
Rejestracja: pn 07 lis, 2011 22:32

Post autor: Jakub126p »

Znalazłem taką oto strone. Można zamówić bilet max 40 dni przed dniem odjazdu (pociągi)

aga.fili
Kolegialny Registrator
Kolegialny Registrator
Posty: 5
Rejestracja: śr 28 mar, 2012 16:37

Post autor: aga.fili »

Może głupie pytanie, ale JAK WPISAĆ W WYSZUKIWARCE E-KVYTOK MOSKWĘ?
Tysiące sposobów, a nie wyszukuje mi tej stacji..... Czy aby to ta sama wyszukiwarka, dla międzynarodowych, co dla tych tylko w granicach Ukrainy?

Potrzebuję kupić bilet Lwów - Moskwa na 01.05. i powrotny na 07.05. a strona mnie nie słucha...

pomocy:):):)

Wiem, że to nie temat tej dyskucji, ale przy okazji - gdzie dokonuje się zakupu na str http://eng.rzd.ru , bo jakoś nie mogę ogarnąć tej strony - wciąż chodzi mi o połączenie między Moskwą, a LWOWEM

qyon
Kolegialny Sekretarz
Kolegialny Sekretarz
Posty: 61
Rejestracja: wt 03 mar, 2009 16:41
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: qyon »

Spróbuj: "Москва"

Shinzon
Nadworny Radca
Nadworny Radca
Posty: 171
Rejestracja: śr 23 sty, 2008 09:40
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Shinzon »

aga.fili pisze:Wiem, że to nie temat tej dyskucji, ale przy okazji - gdzie dokonuje się zakupu na str http://eng.rzd.ru , bo jakoś nie mogę ogarnąć tej strony - wciąż chodzi mi o połączenie między Moskwą, a LWOWEM
Możesz tez kupić bilet powrotny na e-kvytok. Tylko trzeba pamiętać aby go odebrać w kasie na Ukrainie
Absentem laedit, qui cum ebrio litigat

woiodia
Sekretarz Gubernialny
Sekretarz Gubernialny
Posty: 22
Rejestracja: wt 03 kwie, 2012 20:42
Lokalizacja: Jastrzębie zdrój

Post autor: woiodia »

Witam
Dla wszystkich nie znających cyrylicy proponuje otwierać E-KVYTOK poprzez Google Chrome, jest wygodnie przetłumaczona.
a nazwy miast generować translatorem

aga.fili
Kolegialny Registrator
Kolegialny Registrator
Posty: 5
Rejestracja: śr 28 mar, 2012 16:37

Post autor: aga.fili »

Witam ponownie

Takie szybkie pytanko:
czy ktoś dziś ma jakiś problem z wejściem na stronę e-kvytok??

półkresowianin
Kolegialny Sekretarz
Kolegialny Sekretarz
Posty: 52
Rejestracja: pn 26 kwie, 2010 11:22

Post autor: półkresowianin »

O 12 zalogowałem się na stronę bez najmniejszych problemów.

Awatar użytkownika
Yakin
Radca Stanu
Radca Stanu
Posty: 315
Rejestracja: pn 02 kwie, 2012 22:37

Post autor: Yakin »

Przebrnąłem przez cały temat, ale ostatnie pytanie o to padło dość dawno, więc chcę się upewnić, czy nic się nie zmieniło. Do zapłacenia za bilety wystarcza zwykła karta płatnicza banku WZ WBK, którą dostaje się przy założeniu u nich konta, tak? Czy też jednak coś się zmieniło i jest konieczna karta kredytowa?

Awatar użytkownika
roberT/TANAIS
Kanclerz
Kanclerz
Posty: 2953
Rejestracja: ndz 30 wrz, 2007 21:54
Lokalizacja: TANAIS -Rosja

Post autor: roberT/TANAIS »

Nic się nie zmieniło . Też posiadam zwykłą kartę WBK bo : WSZYSTKIE MAJĄ 3D SECURITY .
Nalyvajmo, brattia Kryshtalevi chashi, Shchob shabli ne braly, Shchob kuli mynaly Golivon'ky nashi!
pozdrawiam robert

SKYPE: robert.tanais

kunek
Tajny Radca
Tajny Radca
Posty: 511
Rejestracja: sob 26 sty, 2008 13:34

Post autor: kunek »

a ktoś płacił z wirtualnej mBanku?

szaman
Radca Stanu
Radca Stanu
Posty: 317
Rejestracja: czw 23 lip, 2009 12:53
Lokalizacja: ELBLĄG

Post autor: szaman »

Czy ktoś wie czy na Euro zmienia się jakoś rozkład?
Chciałbym w nocy z 11 na 12 czerwca dojechać z Kijowa do Lwowa. Na chwilę obecną jest tylko pociąg 1:22 Moskwa - Czerniowce.
Пиймо друзі грай музико Нам вже все одно!

pietia
Kanclerz
Kanclerz
Posty: 3057
Rejestracja: sob 27 cze, 2009 10:02
Lokalizacja: PL/UA/BY

Post autor: pietia »

szaman pisze:Czy ktoś wie czy na Euro zmienia się jakoś rozkład?
Chciałbym w nocy z 11 na 12 czerwca dojechać z Kijowa do Lwowa. Na chwilę obecną jest tylko pociąg 1:22 Moskwa - Czerniowce.
Bo jeszcze jest za wcześnie. Przesprzedaż zaczyna się generalnie na 45 dni przed datą wyjazdu, z wyjątkiem dosłownie kilku pociągów, gdzie ten termin jest dłuższy
Dodatkowe pociągi też mają być, ponoć nawet obsługiwane nowoczesnymi składami

Wladek87
Sekretarz Senacki
Sekretarz Senacki
Posty: 15
Rejestracja: czw 22 gru, 2011 01:33

Post autor: Wladek87 »

Znacie jakiś tani bilet na e-kvytok? Chciałem zrobić próbny zakup, żeby sprawdzić czy nie ma żadnych problemów z kartą i płatnością.

Czy jest możliwość jechania dwoma różnymi klasami tym samym pociągiem? Np. kupuje bilety tak, aby połowę trasy jechać plackartą, a następną połowę kupe. Czy mogę mieć oba rodzaje biletów na jednym koncie, czy muszę kupić na dwa konta? Czy w samym pociągu nie będzie z tym problemów?

Wszystkie pociągi stoją długo na dworcu Im.T.Shevchenka. Co tam się dzieje? Można się tam zaopatrzyć w jedzenie i picie?

Dzięki za pomoc.

pietia
Kanclerz
Kanclerz
Posty: 3057
Rejestracja: sob 27 cze, 2009 10:02
Lokalizacja: PL/UA/BY

Post autor: pietia »

Wladek87 pisze:Znacie jakiś tani bilet na e-kvytok? Chciałem zrobić próbny zakup, żeby sprawdzić czy nie ma żadnych problemów z kartą i płatnością.
Spróbuj kupić bilet na jakąś krótką relację, np. Lwów-Krasne, Symferopol-Dżankoj, Kijów-Fastów, Drohobycz-Truskawiec itp., którymś z pasażyrskich pociągów w wagonie obsczim (zahalnym). Cena takiego biletu będzie naprawdę niska
Wladek87 pisze:Czy jest możliwość jechania dwoma różnymi klasami tym samym pociągiem? Np. kupuje bilety tak, aby połowę trasy jechać plackartą, a następną połowę kupe.
Zapewne jest taka możliwość, tyle że musisz wtedy kupić dwa bilety, osobno na każdą relację i klasę. Na stacji, na której zmieniałbyś klasę, powinieneś wyjść z jednego wagonu (tak, jakbyś po prostu wysiadał na tej stacji) i szybko przejść peronem do wagonu, w którym masz kolejne miejsce, a następnie wsiąść do niego razem z innymi pasażerami wsiadającymi na tej stacji.
W sumie jednak po co takie kombinacje? Lepiej, i taniej, wyjdzie kupić jeden bilet płackartny na całą trasę. A nawet kupując na całą trasę kupe może wyjść korzystniej
Wladek87 pisze:Wszystkie pociągi stoją długo na dworcu Im.T.Shevchenka. Co tam się dzieje? Można się tam zaopatrzyć w jedzenie i picie?
Jeśli pociąg stoi na jakiejś stacji powyżej 5 minut, można wyjść z wagonu, i większość pasażerów tak robi. W jedzenie i picie często można się zaopatrzeć już na peronie, od słynnych babuszek z pirożkami, warenikami, piwem itp. Tak jest np. w Żmerynce, Suchiniczach (trasa Moskwa-Briańsk), czy w Szewczence też - nie wiem, ale nawet gdyby babuszek nie było, to przy dłuższym postoju spokojnie zdążysz spenetrować wszystkie przydworcowe sklepy, a nawet zjeść jakiś szybki obiad w knajpie. Koniecznie musisz jednak przed wyjściem z wagonu sprawdzić długość postoju i godzinę odjazdu, żeby wiedzieć, ile dokładnie masz czasu

Wladek87
Sekretarz Senacki
Sekretarz Senacki
Posty: 15
Rejestracja: czw 22 gru, 2011 01:33

Post autor: Wladek87 »

Dzięki za odpowiedź.

Na dworcu Shevchenko pociągi stoją po 15 minut. Dziwi mnie po prostu co tam jest, bo tam nie ma chyba żadnej większej miejscowości, a każdy pociąg tam tak długo stoi.

Z tymi dwoma klasami, to chodzi o to, że jak nie ma biletów na całą trasę w kupe, to można spróbować kupić plackarte na jakąś część trasy, a potem część ludzi wysiada i zwalniają się miejsca w kupe. Nigdy nie jechałem ukraińskimi pociągami, i nie wiem czy 24 godziny w plackarcie będzie dobre na pierwszy raz :)

pietia
Kanclerz
Kanclerz
Posty: 3057
Rejestracja: sob 27 cze, 2009 10:02
Lokalizacja: PL/UA/BY

Post autor: pietia »

Wladek87 pisze:Na dworcu Shevchenko pociągi stoją po 15 minut. Dziwi mnie po prostu co tam jest, bo tam nie ma chyba żadnej większej miejscowości, a każdy pociąg tam tak długo stoi.
To jest stacja węzłowa, na takich z reguły postoje są dłuższe (Dżankoj, Żmerynka). Nieraz następuje zmiana lokomotywy, bywa też, że doczepiają lub odczepiają jakieś wagony
Wladek87 pisze: Z tymi dwoma klasami, to chodzi o to, że jak nie ma biletów na całą trasę w kupe, to można spróbować kupić plackarte na jakąś część trasy, a potem część ludzi wysiada i zwalniają się miejsca w kupe
Nawet jeśli część wysiada, to mogą wsiadać nowe osoby. Zresztą większa rotacja pasażerów ma miejsce z reguły w płackartach, kupe biorą ci, którzy jadą na dłuższe dystanse (chyba że np. zabrakło miejsc w niższych klasach)
Wladek87 pisze:Nigdy nie jechałem ukraińskimi pociągami, i nie wiem czy 24 godziny w plackarcie będzie dobre na pierwszy raz
24 godziny to jak na wschodnie standardy nie tak długo :wink: Myślę, że wytrzymasz. A jeśli obawiasz się płackarty, to weź po prostu kupe na całą trasę (o miejsce w kupe z reguły łatwiej, niż w płackarcie). W każdym razie najgorszym pomysłem byłoby moim zdaniem zmienianie wagonu podczas podróży

tomeeek07
Radca Kolegialny
Radca Kolegialny
Posty: 210
Rejestracja: wt 09 sie, 2011 18:58

Post autor: tomeeek07 »

Wie ktoś dlaczego zawsze gdy próbuję wyszukać połączenie na stronie e-kvytok wyświetla mi się "Сервер перевантажений" Cały czas tak jest, a próbowałem z kilku przeglądarek.

vonANdrew
Kolegialny Registrator
Kolegialny Registrator
Posty: 2
Rejestracja: wt 17 kwie, 2012 08:56

Post autor: vonANdrew »

Widzieliście nowy portal, jest bardziej cywilizowany (co na to pkp:PP)

http://www.e-kvytok.org.ua/eng/

Korzystał juz ktoś, będę kupował bilety niedługo i nie chciał bym zaliczyć wpadki.

vonANdrew
Kolegialny Registrator
Kolegialny Registrator
Posty: 2
Rejestracja: wt 17 kwie, 2012 08:56

Post autor: vonANdrew »

tomeeek07 pisze:Wie ktoś dlaczego zawsze gdy próbuję wyszukać połączenie na stronie e-kvytok wyświetla mi się "Сервер перевантажений" Cały czas tak jest, a próbowałem z kilku przeglądarek.
translatro google tłumaczy ...
"serwer przeciążony"

Shinzon
Nadworny Radca
Nadworny Radca
Posty: 171
Rejestracja: śr 23 sty, 2008 09:40
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Shinzon »

vonANdrew pisze:Widzieliście nowy portal, jest bardziej cywilizowany (co na to pkp:PP)

http://www.e-kvytok.org.ua/eng/

Korzystał juz ktoś, będę kupował bilety niedługo i nie chciał bym zaliczyć wpadki.
Właśnie czy ktoś korzystał ?? Trzeba sobie założyć nowe konto?? Bo ze starego nie działa.
Absentem laedit, qui cum ebrio litigat

tomeeek07
Radca Kolegialny
Radca Kolegialny
Posty: 210
Rejestracja: wt 09 sie, 2011 18:58

Post autor: tomeeek07 »

Wiem co to znaczy, pytam właśnie, czy ktoś wie dlaczego tak cały czas mam?
I właśnie próbuję korzystać z tego nowego serwisu, bo link z tematu mi nie działa, wy z jakiego aktualnie korzystacie?

Shinzon
Nadworny Radca
Nadworny Radca
Posty: 171
Rejestracja: śr 23 sty, 2008 09:40
Lokalizacja: Katowice

Post autor: Shinzon »

tomeeek07 pisze:Wiem co to znaczy, pytam właśnie, czy ktoś wie dlaczego tak cały czas mam?
I właśnie próbuję korzystać z tego nowego serwisu, bo link z tematu mi nie działa, wy z jakiego aktualnie korzystacie?
Mi działają oba chociaż ten nowy to strasznie muli.
Absentem laedit, qui cum ebrio litigat

pagin
Sekretarz Gubernialny
Sekretarz Gubernialny
Posty: 26
Rejestracja: ndz 22 mar, 2009 10:21

Post autor: pagin »

Czy w tej wersji serwisu do platnosci takze potrzebna jest karta z 3D Secure?
Pozdrowienia

pagin
Sekretarz Gubernialny
Sekretarz Gubernialny
Posty: 26
Rejestracja: ndz 22 mar, 2009 10:21

Post autor: pagin »

Odpowiem sobie samemu. Tak, dla platnosci na stronie www.e-kvytok.org.ua karta banku zagranicznego potrzebna jest karta z 3D Secure :-( Pisza o tym tutaj: http://www.e-kvytok.org.ua/rus/faq/24/

Как оплатить платежной карточкой иностранного банка?

Оплата с помощью карточек иностранных банков-эмитентов осуществляется при условии поддержки банком-эмитентом карты технологии 3D Secure (специальная технология безопасности платежей в сети Интернет). Вам необходимо обратиться в Ваш банк с заявлением о включении Вашей банковской платёжной карты в программу Verified by Visa или MasterCard SecureCode, для получения дополнительного секретного ключа, и совершения платежей при полной поддержке 3D Secure технологий.

pagin
Sekretarz Gubernialny
Sekretarz Gubernialny
Posty: 26
Rejestracja: ndz 22 mar, 2009 10:21

Post autor: pagin »

gietkie_zboze pisze: Jeżeli chodzi o moje doświadczenia ze stroną gd.tickets.ua:

Naprawdę bardzo dopracowana strona, świetny interfejs i wszystko bardzo czytelne.
+ łatwa w obsłudze i b. czytelna
+ powiadomienia sms (darmowa usluga)
+ płatność chyba wszytkimi kartami Visa i Mastercard (osobiście płaciłem z karty mBanku i citibanku- obie debetowe, obie Mastercard i obie bez 3D Secure)

- LIMIT -jedną kartą mogłem tylko 2 bilety kupić (na jeden przejazd)- dlatego płaciłem 2 kartami, a i tak wsyztkich biletów nie kupiłem
- dużą mają marże (~10zł na 1 bilecie!)
Nie mialem dostepu do karty z 3D Secure i takze skorzystalem z tego serwisu. Placilem karta Visa Electron by Inteligo. Potwierdzam wiekszosc tego co napisal przedpisca. Procz jednego. W jednej transkacji jedna karta kupilem 3 bilety, z czego by wynikalo ze nie ma limitu 2 biletow na jedna transkacje. Potwierdzam takze wysoka prowizje za bilety. 3 bilety ktore kupilem kosztowaly mnie 471 hr, zas na e-kvitoku te same bilety kosztowaly 390 hr. Daje to ok 27 hr prowizji na bilecie, czyli ok 11 zl
Pozdrowienia

Katemach
Sekretarz Gubernialny
Sekretarz Gubernialny
Posty: 21
Rejestracja: czw 30 gru, 2010 10:28
Lokalizacja: Jabłonna
Kontakt:

Post autor: Katemach »

Próbowałam w poniedziałek kupić bilety na e-kvitok (nowa wersja) ale nie udało się z powodu wymogu 3D Secure (miałam kredytową PekaoSA), musiałam skorzystać z tickets.ua, załatwiłam opłatę bezproblemowo. Ale różnica w cenie jest dość znaczna: na e-kwitok obliczyło mi 4 bilety (1 pełny i 3 zniżkowe (dzieci)) kupe - 548,22 hrv, na ticket zapłaciłam 640,22 hrv - za te same bilety (nawet miejsca te same, co próbowałam kupić na kvitku). 92 hryvny podzielić na 4 - 23 hrv prowizja na jednym bilecie. Kupiłam bilety za jeden raz, żadnych ograniczeń i natychmiastowe potwierdzenie opłaty (sms-a dostałam z kodem też).
KH

ODPOWIEDZ