hej
wybieram się do Lwowa ze znajomymi, myślałam o autobusie z Lublina, ale godziny odjazdów nie są zbyt atrakcyjne, słyszałam, że można przejść Hrebenne na piechotę i po drugiej stronie granicy złapać lokalny autobus do Lwowa, czy ktoś już tak podróżował? może jest inny sposób dotarcia do Lwowa? sprawdzałam pociągi - pospieszny z Lublina wyjeżdża ok 9 i na miejscu bez przesiadek jest ok 23:) odpada, jak z noclegami? kiedyś na dworcu stały babuszki i oferowały kwatery w swoich domach, czy tak jest nadal?
dzięki za każdą odpowiedz:)
Podróż Lublin - Lwów
Podróż Lublin - Lwów
Ostatnio zmieniony śr 12 sie, 2009 07:09 przez Pogi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pogi
- roberT/TANAIS
- Kanclerz
Bezpośrednie połączenie pociągiem nie jest cenowo atrakcyjne. Z Lublina około 9 jedzie pociąg do Przemyśla . Na miejscu 14.20 - busem do granicy w Medyce- piechotką przez przejście - marszrutka z Szegini do Lwowa. Przy dobrych wiatrach na 18/19 będziecie na miejscu.
ps Jaką godzinę odjazdu busa uznajesz za atrakcyjną ?
ps Jaką godzinę odjazdu busa uznajesz za atrakcyjną ?
Nalyvajmo, brattia Kryshtalevi chashi, Shchob shabli ne braly, Shchob kuli mynaly Golivon'ky nashi!
pozdrawiam robert
pozdrawiam robert
Ile?? Jeszcze niedawno kosztowały koło 25 złotych w jedną stronę. Nie wiem ile teraz, może Tobie chodzi o bilet w obie strony albo jakimś lepszym autobusem. Te stare rzęchy co jeżdżą z dworca PKS kosztują pewnie z 25-30 złotych. Do Lwowa jest tyle samo prawie co do Warszawy a bus z Lub-Wawa kosztuje 25 zł. Dziwne że niby godziny nie są atrakcyjne skoro wyjeżdżają przed południem jedzie się pewnie z 3 godziny plus postój w Hrebennym(zapewne) z godzinę więc na 16 jest się na miejscu. W sam raz na poszukanie jakiegoś lokum albo zalanie się w trupa 

- roberT/TANAIS
- Kanclerz
jubus83, kiedyś na Ukrainie płaciło się kuponami i żyło się po królewsku , poza tym było minęło. Cena którą podano to prawie połowa za przejazd z Warszawy do Lwowa ( 75 pln ) , a dzieci płacą połowę tej kwoty. Poza tym można chyba kilka godzin wytrzymać a jeżeli nie to o 22,30 z wa-wy odjeżdża bardzo wygodny Polonus .
Nalyvajmo, brattia Kryshtalevi chashi, Shchob shabli ne braly, Shchob kuli mynaly Golivon'ky nashi!
pozdrawiam robert
pozdrawiam robert
Informacja na temat ceny biletu, którą podała semen9 jest oczywiście prawdziwa. W pierwszych dniach sierpnia płaciłem 45 złotych, nie ma ulgowych. W stronę przeciwną (Lwów - Lublin) cena wynosi sto kilka hrywien.
Pogi, naprawdę nie wiem czy warto jechać sposobem "kombinowanym" jeżeli jest bezpośrednie połączenie. Jaką godzinę podróżowania uważasz za atrakcyjną
? Może coś doradzimy.
Pogi, naprawdę nie wiem czy warto jechać sposobem "kombinowanym" jeżeli jest bezpośrednie połączenie. Jaką godzinę podróżowania uważasz za atrakcyjną

- roberT/TANAIS
- Kanclerz