nie wiem czy to była literówka czy też może litrówka?marcin815 pisze:W żółtym etanolu

nie wiem czy to była literówka czy też może litrówka?marcin815 pisze:W żółtym etanolu
Hehe, ja kiedyś za pierwszym razem tak samo to odczytałemgorodok pisze:nie wiem czy to była literówka czy też może litrówka?marcin815 pisze:W żółtym etanolu
Powołując się na TWB busiki TATA pochodzą z Indii i są montowane na Ukrainie. Myślę że za wszystkim stoi cena, busiki są tanie autobusy drogie. Stare autobusy poszły na złom na nowe nie było pieniędzy więc ratowali się kupnem tanich busików.mago pisze:1.Czy wiecie może dlaczego dominują marki typu Tata, "Etanol" jak one się znalazły na UA i od kiedy to wszystko się zaczęło ?
Nie wiem czy nadal tak jest, bo dawno nie jeździłem, ale kiedyś pierwsza odjeżdżała już o 5.30marcin815 pisze:W żółtym etanolu nigdy nie trafiłem na bagażnik, kierowca też nigdy nie mówił żeby tam schować bagaże tylko do środka się wszyscy ładują z walichami. Co innego busiki z Przemyśla do Medyki tam pełna kultura.
Niestety muszę Cię rozczarować ale prawdopodobnie turyści, którzy przyjeżdżają marszrutkami Szegyni Lwów, najmniej interesują władze miasta...dyzieq pisze:Totalna porażka.
Cała podróż się wydłuża przez to.
Poza tym nie wyobrażam sobie tych toreb, kartonów itp. jak przeładowują je z marszrutki do jakiejś komunikacji miejskiej.
dodatkowo jak to się ma do przyciągnięcia turystów?
Tak jechali sobie spojojnie do centrum i tam już jakoś sobie radzili. A teraz od razu muszą kombinowąc jak dostać się do miasta.
Ciekawi mnie jedno. Minaowicie czy tylko marszrutki z Szegini zostały "pogonione" z placu Dworcowego, czy może jeszcze jakieś inne.
W sobotę ten plac nie był mniej zatłoczony niż normalnie. Więc nie było tam "luźniej"...
Na ulicy Gródeckiej, od razu po wjeździe do miasta - naprzeciw hipermarketu "Metro"barciur pisze:W którym dokładnie miejscu na mapie jest ten dworzec zachodni?
Podobno są jakieś "ekspres" busy które jadą na dworzec kolejowy robiąc jedynie kilka przystanków po drodze. Poza tym po Gródeckiej jedzie mnóstwo marszrutek takich jak 2A (duże nowe autobusy Elektron jadące pod uniwersytet), 14, 21, 28 oraz mnóstwo podmiejskich, z których najlepiej to wsiąść na przykład do marszrutki nr 138 i dojechać aż na prospekt Swobody.pietia pisze:A czy są chociaż jakieś bezpośrednie szrutki pomiędzy oboma dworcami?
Przecież dwa posty wyżej masz odpowiedź na to pytanie.pawelqqq1987 pisze: 6Właśnie wyczytałem że się coś pozmieniało w Lwowie. Marszrutki już nie dojeżdżają do dworca głównego we Lwowie?
Gdzie mam wysiaść?
Jeśli chcecie jechać marszrutką do Szegyni to trzeba dojechać do stacji "Zachodnia", która jest na zachodnim wylocie Lwowa naprzeciw "Metra". Z lotniska należy przejechać trzy przystanki trolejbusem nr 9 do skrzyżowania ulicy Lubińskiej z ulicą Wyhowskiego i przesiąść się na marszrutkę 21, która dowiezie do przystanku "Metro". Stacja będzie po drugiej stronie ulicy Gródeckiej. Polecam też aplikację, w której można śledzić mniej więcej na bieżąco ruch trolejbusów, marszrutek - ostatnio dorzucili nawet te podmiejskie! https://play.google.com/store/apps/deta ... tops&hl=uk -polakman pisze: ↑ndz 21 sty, 2018 21:00Witam,
Odświeżam trochę posta. Wracam z przyjacielem z Turcji przez Lwów do Przemyśla i jako biedni studenci myśleliśmy o marszrutce do Szeginie i przejściu pieszo, pytanie brzmi czy jest to z tymi zmianami jeszcze możliwe i jeśli tak to do jakiej stacji się kierować z lotniska?
Pozdrawiam i proszę o w miarę szybką odpowiedź.