Kurs wymiany walut
Kurs wymiany walut
kurs jest bardzo dobry.A w Korczowej tylko do szlabanu(sygnalizacji na wjazd)jest najgorzej.Jak masz paszport PL to po wjeździe kieruj się na pas UE(lewy).Z reguły jesteś pierwszy,w najgorszym wypadku jak będzie kilka aut to i tak szybciej wjedziesz jak na pasie MRG,pozdr
Kurs wymiany walut
we lwowie dzis 695!
Kurs wymiany walut
2017-05-29 TRUSKAWIEC
6,85 - 6,95
6,85 - 6,95
Kurs wymiany walut
żebym to ja wcześniej wiedział...zeneczek pisze:kurs jest bardzo dobry.A w Korczowej tylko do szlabanu(sygnalizacji na wjazd)jest najgorzej. Jak masz paszport PL to po wjeździe kieruj się na pas UE(lewy).Z reguły jesteś pierwszy, w najgorszym wypadku jak będzie kilka aut to i tak szybciej wjedziesz jak na pasie MRG,
pozdr

Kurs wymiany walut
kto pyta .....jak to było.....?,mniej błądzi?
Kurs wymiany walut
Faktycznie we lwowie hr po 6,92-6,95 

Kurs wymiany walut
dzisiaj hrywna przebiła w hurcie 7/1zl w skupie.A tak Balcerowicz chwalił siebie nie tak dawno za pomoc w stabilizacji finansów UA.
Kurs wymiany walut
Ja dzisiaj kupowałem w centrum Lwowa za 6,98. Codziennie lepiejzeneczek pisze:dzisiaj hrywna przebiła w hurcie 7/1zl w skupie.A tak Balcerowicz chwalił siebie nie tak dawno za pomoc w stabilizacji finansów UA.

- gorodok
- Rzeczywisty Tajny Radca
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
A co wspólnego ma kurs złotego ze stabilizacją finansów? Hrywna jest przywiązana do dolara a jego kurs nawet nieco spadł od początku roku...zeneczek pisze:dzisiaj hrywna przebiła w hurcie 7/1zl w skupie.A tak Balcerowicz chwalił siebie nie tak dawno za pomoc w stabilizacji finansów UA.
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
Przypisanie hrywny do dolara na poziomie NBU nie ma całkowitego wpływu na wolny rynek.Umocnienie hrywny do dolara nie służy pomimo pozytywnych nastrojów na rynkach europy środkowo wschodniej do stabilizacji jej poziomu do walut z tego regionu.I tym przykładem jest właśnie złotówka która w przeliczeniu na hrywny w marcu 2015r to 0,164 w styczniu tego roku na poziomie 0,155,obecnie poniżej 0,143.
Dlaczego właśnie złoty?,ano dlatego że taki mam w portfelu,taki w bezpośredniej wymianie we Lwowie bardziej mi się opłaca jak kupować $ w PL,sprzedawać w UA.
A to "przywiązanie" jak piszesz to sztuczny twór takiej gospodarki jak UA(choć nie tylko),tylko ten rozrzut jest ciut ogromny,widać zależność polityczną.
Dlaczego właśnie złoty?,ano dlatego że taki mam w portfelu,taki w bezpośredniej wymianie we Lwowie bardziej mi się opłaca jak kupować $ w PL,sprzedawać w UA.
A to "przywiązanie" jak piszesz to sztuczny twór takiej gospodarki jak UA(choć nie tylko),tylko ten rozrzut jest ciut ogromny,widać zależność polityczną.
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
Złotówka jest bardziej przywiązana do euro z tym, że kurs w Polsce nie jest utrzymywane sztucznie, jak to nieraz było na Ukrainie. A to że bardziej Ci się opłaca - to się ciesz z tego, a nie narzekaj na Balcerowiczazeneczek pisze:Przypisanie hrywny do dolara na poziomie NBU nie ma całkowitego wpływu na wolny rynek.Umocnienie hrywny do dolara nie służy pomimo pozytywnych nastrojów na rynkach europy środkowo wschodniej do stabilizacji jej poziomu do walut z tego regionu.I tym przykładem jest właśnie złotówka która w przeliczeniu na hrywny w marcu 2015r to 0,164 w styczniu tego roku na poziomie 0,155,obecnie poniżej 0,143.

LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
tylu co zwolenników to i przeciwników miał i ma P.Balcerowicz.Problem polega na tym że zwolennicy uwierzyli w skuteczność jego misji w UA i zapewnienia o stabilizacji finansów w UA.No i ta część słuchaczy wierząc uwierzyła jednocześnie w potencjalne umocnienie hrywny do złotego(a co zatem idzie w spory zarobek).A tu klaps.Kurs hrywny w PL ma odwrotną tendencję.
Czy mam się cieszyć?,a z czego?,że ceny za chwilę pójdą w górę?,wątpliwa radość.
Tak bronisz dolara.Rozumiem przywiązanie Ukraińców i zaufanie do tej waluty.Ale odwróćmy to.Kurs dolara szybuje w 2015r do 30hrv.OK-inflacja lub nawet hiper.Rosną ceny na benzynę,gaz,importowane towary itp.Obecnie mamy odwrotny trend,nastąpiło umocnienie do okresu sprzed dwóch lat.Procentowo spore.Potaniało paliwo?,gaz?lub inne?.
Jak słucham tych "specjalistów" wypowiadających się w TV,@ że $ się osłabi lub umocni bo musi,i każdy mówi dokładnie co innego w jednym czasie to uwierz mi,stracę czas na zdjęcia dziewczyn na plaży ale na pewno nie na masakrę przewodu słuchowego
Czy mam się cieszyć?,a z czego?,że ceny za chwilę pójdą w górę?,wątpliwa radość.
Tak bronisz dolara.Rozumiem przywiązanie Ukraińców i zaufanie do tej waluty.Ale odwróćmy to.Kurs dolara szybuje w 2015r do 30hrv.OK-inflacja lub nawet hiper.Rosną ceny na benzynę,gaz,importowane towary itp.Obecnie mamy odwrotny trend,nastąpiło umocnienie do okresu sprzed dwóch lat.Procentowo spore.Potaniało paliwo?,gaz?lub inne?.
Jak słucham tych "specjalistów" wypowiadających się w TV,@ że $ się osłabi lub umocni bo musi,i każdy mówi dokładnie co innego w jednym czasie to uwierz mi,stracę czas na zdjęcia dziewczyn na plaży ale na pewno nie na masakrę przewodu słuchowego
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
W którym to miejscu ja bronię dolara?zeneczek pisze:tylu co zwolenników to i przeciwników miał i ma P.Balcerowicz.Problem polega na tym że zwolennicy uwierzyli w skuteczność jego misji w UA i zapewnienia o stabilizacji finansów w UA.No i ta część słuchaczy wierząc uwierzyła jednocześnie w potencjalne umocnienie hrywny do złotego(a co zatem idzie w spory zarobek).A tu klaps.Kurs hrywny w PL ma odwrotną tendencję.

LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
był czas Balcerowicza i zachwyt jego reformami.Było i rozczarowanie.Za bardzo wierzysz w skuteczność jego poczynań.Chociaż z drugiej strony życzę Ukrainie jak najlepiej.Odwrotna sytuacja spowoduje wiadro pomyj,i na doradców i kraj z którego pochodzi.
A niewielkie wahanie........................myślałem że piszemy merytorycznie ale uprawiasz propagandę.Proszę bardzo to niewielkie:deprecjacja hrv do $ z 5-8hrv,następnie do 24-25hrv,kolejno 33 i pod 40 przez dwa lub trzy dni,potem aprecjacja do 30hrv/$,teraz do 26 z kopiejkami.Chcesz napisać że Twoja szkoła nauczyła Ciebie przy takich wahaniach nazywać to "niewielkim".Odniosę się też do hiperinflacji,owszem-jest dobra tylko nie dla społeczeństwa.To wyciąganie zaoszczędzonej przez ludzi kasy.Oczywiście politycy są od tego żeby próbować kraj wyciągnąć na prostą,tylko że nigdy się to nie odbędzie bez strat.Strat przeciętnych zjadaczy chleba.Ci bogatsi wiedzą jak grać żeby nie stracić.
A niewielkie wahanie........................myślałem że piszemy merytorycznie ale uprawiasz propagandę.Proszę bardzo to niewielkie:deprecjacja hrv do $ z 5-8hrv,następnie do 24-25hrv,kolejno 33 i pod 40 przez dwa lub trzy dni,potem aprecjacja do 30hrv/$,teraz do 26 z kopiejkami.Chcesz napisać że Twoja szkoła nauczyła Ciebie przy takich wahaniach nazywać to "niewielkim".Odniosę się też do hiperinflacji,owszem-jest dobra tylko nie dla społeczeństwa.To wyciąganie zaoszczędzonej przez ludzi kasy.Oczywiście politycy są od tego żeby próbować kraj wyciągnąć na prostą,tylko że nigdy się to nie odbędzie bez strat.Strat przeciętnych zjadaczy chleba.Ci bogatsi wiedzą jak grać żeby nie stracić.
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
Chyba nie czytasz tego co piszę... Po pierwsze - hiperinflacji nie ma. Po drugie piszę o wahaniach kursów w ostatnim czasie czyli chociażby od początku 2016 roku. Po trzecie nie zachwycam się Balcerowiczem. Kropkazeneczek pisze:był czas Balcerowicza i zachwyt jego reformami.Było i rozczarowanie.Za bardzo wierzysz w skuteczność jego poczynań.Chociaż z drugiej strony życzę Ukrainie jak najlepiej.Odwrotna sytuacja spowoduje wiadro pomyj,i na doradców i kraj z którego pochodzi.
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
mam nadzieję że Kropka nie oznacza zakazu wjazdu do Lwowa
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
Kropka to koniec zdaniazeneczek pisze:mam nadzieję że Kropka nie oznacza zakazu wjazdu do Lwowa

LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
czyli piwo we Lwowie możemy wypić?
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
Czemu nie?zeneczek pisze:czyli piwo we Lwowie możemy wypić?

LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
No, jakaś tam stabilizacja w sumie jest. W latach 2014-2015 kurs hrywny do dolara spadł niemal 3-krotnie, z 8 do ponad 20 UAH za USD. Od jakichś dwóch lat tak silna tendencja spadkowa została wyhamowana, kurs oscyluje mniej więcej w widełkach 25-27 hrywien za dolara, sporadycznie tylko wychylając się z nich w którąś ze stronzeneczek pisze:tylu co zwolenników to i przeciwników miał i ma P.Balcerowicz.Problem polega na tym że zwolennicy uwierzyli w skuteczność jego misji w UA i zapewnienia o stabilizacji finansów w UA.No i ta część słuchaczy wierząc uwierzyła jednocześnie w potencjalne umocnienie hrywny do złotego(a co zatem idzie w spory zarobek).A tu klaps.Kurs hrywny w PL ma odwrotną tendencję.
Tyle, że to uspokojenie zaczęło się jeszcze przed rozpoczęciem misji Balcerowicza, więc nie wiem ile w tym akurat jego zasługi
Kurs wymiany walut
Czyli zakup poniżej 1000 hrywny w ciągu tygodnia-dwóch w Przemyślu-Szegini-Lwowie (w pobliżu dworca), w pesymistycznej prognozie, nie powinien przekroczyć 0.16 groszy?
Kurs wymiany walut
Nie powinien
-
- Kolegialny Registrator
Kurs wymiany walut
Czy ma ktoś aktualne informacje co do kursu złotówki w centrum Lwowa?
Kurs wymiany walut
W sob. 6,95 -6,98maciek2407 pisze:Czy ma ktoś aktualne informacje co do kursu złotówki w centrum Lwowa?
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
Kurs waha się codziennie. Dzisiaj widziałem skup zaledwie po 6.85
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
-
- Kolegialny Registrator
Kurs wymiany walut
Mam nadzieję, że do mojego wyjazdu "siódemka" pęknie 

Kurs wymiany walut
na stacji benzynowej w Ustilugu 6,35 (15 czerwca wieczorem - bardzo niekorzystny kurs), na szczescie w Lubomlu juz w miare uczciwie - 6,83 (17 czerwca)
/kurs bankowy 19 czerwca: 6,88/
/kurs bankowy 19 czerwca: 6,88/
Kurs wymiany walut
We Lwowie wczoraj 6.70-6.85
Kurs wymiany walut
Nie jestem drobiazgowy i wiem że wymiana zależy od aktualnego kursu ale ogólnie co najlepiej wymieniać. Złotówki,euro czy dolce.