Zależy jeszcze gdzie chcesz wymieniać - jeśli we Lwowie to mogą być złotówki, natomiast w innych miastach lepiej dolary lub ewentualnie euro.gucio1955 pisze:Nie jestem drobiazgowy i wiem że wymiana zależy od aktualnego kursu ale ogólnie co najlepiej wymieniać. Złotówki,euro czy dolce.
Kurs wymiany walut
- gorodok
- Rzeczywisty Tajny Radca
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
Gucio, najlepiej karta i bankomat, jeżeli masz pekao, to przelicznik jest bardzo dobry. No chyba, że lubisz te półmafijne klimaty budkowo kantorowe;-) wymiania hrywnia to w końcu jeden ze smaczków wyjazdu na UA.gucio1955 pisze:Nie jestem drobiazgowy i wiem że wymiana zależy od aktualnego kursu ale ogólnie co najlepiej wymieniać. Złotówki,euro czy dolce.
ukrainamarcina.pl
Kurs wymiany walut
Mam mBank i nie wiem jak tam u nich jest.mago pisze:Gucio, najlepiej karta i bankomat, jeżeli masz pekao, to przelicznik jest bardzo dobry. No chyba, że lubisz te półmafijne klimaty budkowo kantorowe;-) wymiania hrywnia to w końcu jeden ze smaczków wyjazdu na UA.gucio1955 pisze:Nie jestem drobiazgowy i wiem że wymiana zależy od aktualnego kursu ale ogólnie co najlepiej wymieniać. Złotówki,euro czy dolce.
Dzięki za pomoc.
Kurs wymiany walut
Cejrowski,niektórym znany jako podróżnik powiedział w jednym ze swoich programów że bank powinien być partnerem,tym z kasą.Przy czym taki partner na równych zasadach powinien otrzymywać procent z zysków,ale i pokrywać proporcjonalnie do udziału straty.
Ach.....marzenia marzenia.
A tak do rzeczy,każda karta kosztuje,kwestia tego ile chcesz wydać i czy różnica w kursie nie będzie boleć.Oczywiście ważne też jest bezpieczeństwo plastiku,przynajmniej w teorii lansowanej przez wielu.
Moim skromnym zdaniem póki co nic nie zastąpi gotówki jak ktoś się liczy z każdym groszem,oczywiście ważny jest kurs wymiany,zapotrzebowanie na daną walutę i kilka innych czynników.Reasumując:jak Lwów,Kijów i inne większe to złoty i szukaj dobrej wymiany,jak mniejsze miejscowości za złocisza dostaniesz dużo mniej a dolara zawsze sprzedaż z mniejszą stratą,i na pewno łatwiej.
Ach.....marzenia marzenia.
A tak do rzeczy,każda karta kosztuje,kwestia tego ile chcesz wydać i czy różnica w kursie nie będzie boleć.Oczywiście ważne też jest bezpieczeństwo plastiku,przynajmniej w teorii lansowanej przez wielu.
Moim skromnym zdaniem póki co nic nie zastąpi gotówki jak ktoś się liczy z każdym groszem,oczywiście ważny jest kurs wymiany,zapotrzebowanie na daną walutę i kilka innych czynników.Reasumując:jak Lwów,Kijów i inne większe to złoty i szukaj dobrej wymiany,jak mniejsze miejscowości za złocisza dostaniesz dużo mniej a dolara zawsze sprzedaż z mniejszą stratą,i na pewno łatwiej.
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
No bez przesady - od razu takie straszenie kolegi mafiąmago pisze:Gucio, najlepiej karta i bankomat, jeżeli masz pekao, to przelicznik jest bardzo dobry. No chyba, że lubisz te półmafijne klimaty budkowo kantorowe;-) wymiania hrywnia to w końcu jeden ze smaczków wyjazdu na UA.gucio1955 pisze:Nie jestem drobiazgowy i wiem że wymiana zależy od aktualnego kursu ale ogólnie co najlepiej wymieniać. Złotówki,euro czy dolce.

LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
Ja będąc we Lwowie generalnie wymieniałem zł w kantorach, płaciłem też kartą, wyjmowałem też z bankomatu ( mam kartę z wersją "bankomaty bez granic" - inteligo) .
Najlepszy kurs to kantor ale płatność kartą niewiele gorzej - jakieś 30 kopijek za zł mniej niż w kantorze.
W bankomacie ( raifaisen) kiedy wybierałem kartą bez prowizji to bankomat zeżarł mi mimo wszystko dodatkowo 50 hrywien. ( kurs wymiany taki jak przy płatności kartą).
Najlepszy kurs to kantor ale płatność kartą niewiele gorzej - jakieś 30 kopijek za zł mniej niż w kantorze.
W bankomacie ( raifaisen) kiedy wybierałem kartą bez prowizji to bankomat zeżarł mi mimo wszystko dodatkowo 50 hrywien. ( kurs wymiany taki jak przy płatności kartą).
Kurs wymiany walut
Słuchajcie, najważniejsze, to przed wyjazdem sprawdzić, z którym bankiem na UA (czy gdziekolwiek) nasz bank, ma podpisaną umowę. Innymi słowy czy są w tej samej grupie, bo z reguły tak to wygląda. Wtedy możemy być pewni, że mocno nie wtopimy. Podam przykład, będąc we Lwowie, mając kartę pekao powinniśmy szukać obecnie UKRSOCBANKU
jeszcze nie dawno był na UA normalny UniCredit, ale sprzedali to i zrobili z tego UKRSOC.
Jak wiemy na wschodzie banki rządzą się swoimi prawami i najlepiej zrobić mały rekonesans, bo jak człowiek patrzy na te wszystkie nieznajome marki to faktycznie może nabrać wątpliwości, którą wybrać.
Podobnie z peako bp. Mam drugą kartę w tymże banku i w niektórych bankomatach np. w jednym z najbardziej popularnych banków na UA (zapomniałem teraz nazwy, ten z zielonymi literami) - po anulowaniu wypłaty (przelicznik był złodziejski) bankomat zagroził mi, że jak anuluję to pobierze opłatę 50uah(!!!) pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Transkację anulowałem, natomiast 50 UAH i tak nie zostało pobrane, więc był to pewnie pewnego rodzaju scam
) zresztą peako bp nie polecam, bo gdziekolwiek podrózuję i płacę tą kartą to w porównaniu do pekao prawie zawsze kurs jest gorszy.

Jak wiemy na wschodzie banki rządzą się swoimi prawami i najlepiej zrobić mały rekonesans, bo jak człowiek patrzy na te wszystkie nieznajome marki to faktycznie może nabrać wątpliwości, którą wybrać.
Podobnie z peako bp. Mam drugą kartę w tymże banku i w niektórych bankomatach np. w jednym z najbardziej popularnych banków na UA (zapomniałem teraz nazwy, ten z zielonymi literami) - po anulowaniu wypłaty (przelicznik był złodziejski) bankomat zagroził mi, że jak anuluję to pobierze opłatę 50uah(!!!) pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Transkację anulowałem, natomiast 50 UAH i tak nie zostało pobrane, więc był to pewnie pewnego rodzaju scam

ukrainamarcina.pl
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
Ten bank nazywa się Приватбанк/Prywatbank i pomimo szerokiej dostępności bankomatów chyba rzeczywiście lepiej nie wypłacać pieniędzy w nim - kasuje zbyt dużo...mago pisze:Podobnie z peako bp. Mam drugą kartę w tymże banku i w niektórych bankomatach np. w jednym z najbardziej popularnych banków na UA (zapomniałem teraz nazwy, ten z zielonymi literami) - po anulowaniu wypłaty (przelicznik był złodziejski) bankomat zagroził mi, że jak anuluję to pobierze opłatę 50uah(!!!) pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Transkację anulowałem, natomiast 50 UAH i tak nie zostało pobrane, więc był to pewnie pewnego rodzaju scam) zresztą peako bp nie polecam, bo gdziekolwiek podrózuję i płacę tą kartą to w porównaniu do pekao prawie zawsze kurs jest gorszy.
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
kurczę <mago>,jak to nie polecasz Pekao BP?,przecież to nasz bank,państwowy.Tam ludzie mało zarabiają,oprócz kadry kierowniczej,aby rodacy mieli w "naszym" banku tanie kredyty,konta za darmo,karty też.Upssssss,rozmarzyłem się.
A tak na poważnie to część drożyzny karty bierze się również z przewalutowania,hrywna przeliczana jest na dolara,ten potem na euro i na złoty.W mojej Ukraińskiej historii przeszedłem trochę kart i tylko jedna historyczna była najtańsza,to był Polbank.A to dlatego że przewalutowanie było z dolara na złocisza z pominięciem euro.Byli za tani,ludziska im nie wierzyli,poszli do PKO BP.A Polbank został zjedzony przez bardziej chciwego.
Kto nie boi się bakterii na rękach brać gotówkę,kto mało planuje wydać i preferuje wyższe bezpieczeństwo karta jest lepszym rozwiązaniem.
PS
zdarzyło się również głęboko w UA że chciałem dolać,nie-nie do gardła tylko do baku.A że była ulewa i drogi stały się potokami a błyskawice robiły za lampy oświetleniowe na stacji dając plastik usłyszałem że tylko gotówka.Terminale nie działają.Pomyślcie również o takiej sytuacji i ślepo bankowości elektronicznej nie ufajcie.
A tak na poważnie to część drożyzny karty bierze się również z przewalutowania,hrywna przeliczana jest na dolara,ten potem na euro i na złoty.W mojej Ukraińskiej historii przeszedłem trochę kart i tylko jedna historyczna była najtańsza,to był Polbank.A to dlatego że przewalutowanie było z dolara na złocisza z pominięciem euro.Byli za tani,ludziska im nie wierzyli,poszli do PKO BP.A Polbank został zjedzony przez bardziej chciwego.
Kto nie boi się bakterii na rękach brać gotówkę,kto mało planuje wydać i preferuje wyższe bezpieczeństwo karta jest lepszym rozwiązaniem.
PS
zdarzyło się również głęboko w UA że chciałem dolać,nie-nie do gardła tylko do baku.A że była ulewa i drogi stały się potokami a błyskawice robiły za lampy oświetleniowe na stacji dając plastik usłyszałem że tylko gotówka.Terminale nie działają.Pomyślcie również o takiej sytuacji i ślepo bankowości elektronicznej nie ufajcie.
Kurs wymiany walut
A po ile jest dziś zł we Lwowie?
Kurs wymiany walut
Pekao SA czy PKO BP? Ten drugi jest obecny na Ukrainie pod postacią KredoBanku, więc być może w jego bankomatach jest najkorzystniej wypłacać z karty PKOmago pisze:Podobnie z peako bp. Mam drugą kartę w tymże banku i w niektórych bankomatach np. w jednym z najbardziej popularnych banków na UA (zapomniałem teraz nazwy, ten z zielonymi literami) - po anulowaniu wypłaty (przelicznik był złodziejski) bankomat zagroził mi, że jak anuluję to pobierze opłatę 50uah(!!!) pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Transkację anulowałem, natomiast 50 UAH i tak nie zostało pobrane, więc był to pewnie pewnego rodzaju scam ) zresztą peako bp nie polecam, bo gdziekolwiek podrózuję i płacę tą kartą to w porównaniu do pekao prawie zawsze kurs jest gorszy.
Kurs wymiany walut
niestety PKO BP służy do dobrego zarabiania,przykłady można znaleźć na rodzimym rynku.Na swoich się najlepiej zarabia więc nie liczcie że alians z Kredobankiem niesie jakieś korzyści.Jakiś czas temu też sobie wyobrażałem że obecność Raiffeisena czy UniCredit w PL i UA można połączyć i uzyskać korzyści,np wypłacając gotówkę bądź co bądź w banku w którym mam konto.Odpowiedź nie była zaskoczeniem-córki banków są samodzielnymi jednostkami a połączenie z centralną służy innym celom a nie klientom.Naczelną zasadą niech pozostanie że banki-wszędzie-są od łupienia klientów,inaczej już nie będzie,niestety
Kurs wymiany walut
To dotyczyło BP. Dopiero po kilkunastu minutach spacerowania, wywęszyłem, że z tym bankiem skundlony jest w jakiś sposób KredoBank, ponieważ czcionka materiałów reklamowych i logo banku jest identyczna jak BP. Niemal taka sama komunikacja wizualna. Niby to nie powinien być poważny powód, ale intuicja mi dobrze podpowiedziała.pietia pisze:Pekao SA czy PKO BP? Ten drugi jest obecny na Ukrainie pod postacią KredoBanku, więc być może w jego bankomatach jest najkorzystniej wypłacać z karty PKOmago pisze:Podobnie z peako bp. Mam drugą kartę w tymże banku i w niektórych bankomatach np. w jednym z najbardziej popularnych banków na UA (zapomniałem teraz nazwy, ten z zielonymi literami) - po anulowaniu wypłaty (przelicznik był złodziejski) bankomat zagroził mi, że jak anuluję to pobierze opłatę 50uah(!!!) pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Transkację anulowałem, natomiast 50 UAH i tak nie zostało pobrane, więc był to pewnie pewnego rodzaju scam ) zresztą peako bp nie polecam, bo gdziekolwiek podrózuję i płacę tą kartą to w porównaniu do pekao prawie zawsze kurs jest gorszy.
Tak, miałem na myśli priwat bank. Zawsze trzymałem się od tego banku z dalagorodok pisze: Ten bank nazywa się Приватбанк/Prywatbank i pomimo szerokiej dostępności bankomatów chyba rzeczywiście lepiej nie wypłacać pieniędzy w nim - kasuje zbyt dużo...

ukrainamarcina.pl
-
- Nadworny Radca
Kurs wymiany walut
Posiadam konto w BGŻBNP PARIBAS i za wypłaty za granicą prowizji nie pobierają jeśli wypłaca się z bankomatów należących do grupy BNP Paribas. Tzn prowizja jest niby pobierana ale wraca na konto w kolejnym miesiącu rozrachunkowym. Na Ukrainie jest to Ukrsibbank
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
Należał do oligarchy ale teraz jest państwowymago pisze:Tak, miałem na myśli priwat bank. Zawsze trzymałem się od tego banku z dalato jest chyba rosyjski bank, albo należący do jakiegoś oligarchy czy też barona naftowego, gazowego, czekoladowego czy innego tam;-)

LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
Jak tam wymiana we Lwowie?
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
Kurs się waha niemal codziennie w tej chwili skup około 6.80-6.85miras3334 pisze:Jak tam wymiana we Lwowie?
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
gorodok,
jak nie masz nic przeciwko wyślij na PW nr tel,będę w połowie lipca we Lwowie,niestety przejazdem,podrzucę obiecane piwko,pozdr
jak nie masz nic przeciwko wyślij na PW nr tel,będę w połowie lipca we Lwowie,niestety przejazdem,podrzucę obiecane piwko,pozdr
Kurs wymiany walut
Hej, jak najnowsze kursy walut we Lwowie?
Czy kojarzycie może kantory - najlepiej w okolicach Łyczakowskiej - w których uda mi się wymienić walutę w niedzielę wieczorem? Będę we Lwowie pewnie około 18-19 i boję się, że może być problem.
Czy kojarzycie może kantory - najlepiej w okolicach Łyczakowskiej - w których uda mi się wymienić walutę w niedzielę wieczorem? Będę we Lwowie pewnie około 18-19 i boję się, że może być problem.
-
- Kolegialny Registrator
Kurs wymiany walut
Na Łyczakowskiej nie, ale w centrum przy pomniku Króla Daniela jest mini centrum handlowe ze sklepem Arsen i tam jest kantor czynny spokojnie do 20-21. A to wcale nie jest przeciez daleko, pieszo z 20 minut wyjdzie.
Kurs wymiany walut
Dzięki za podpowiedzi. Okazało się, że sporo kantorów w pobliżu dworca jest pootwieranych mimo niedzieli i dość późnej pory (godz. 21). Widać z tego, że biznes musi się kręcić 

Kurs wymiany walut
Wypadałoby się pochwalić udaną transakcją, tj. napisać po jakim kursie wymieniłeś walutę
Jutro o tej porze wymieniać będę złotówki w Auchan/Epicentr na Stryjskiej, tak przebiega moja marszruta. Postaram się podać kurs wieczorem 11-go.

Kurs wymiany walut
Dobę temu za złotówkę w Epocentrze przy Auchan płacono 6, 70. W Korczowej 6, 50.
Kurs wymiany walut
Zwróciłeś może uwagę na USD lub EUR?
"Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny".
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny".
Kurs wymiany walut
Niestety, nie...Kshyhu pisze:Zwróciłeś może uwagę na USD lub EUR?
W Czortkowie w kantorze w pobliżu ruin zamku kurs euro 28,80 (skup). Zwróciłem na to uwagę tylko dlatego, że na tablicy wymienione były wyłącznie trzy waluty: dolar, euro i rubel.
Kurs wymiany walut
Dziś w kilku kantorach (m.in. na Czechowa i w okolicach Krakowskiej), złotówki kupowali po 6,90.
Kurs wymiany walut
A widziałes może jakieś czynne całodobowo?watergate pisze:Dzięki za podpowiedzi. Okazało się, że sporo kantorów w pobliżu dworca jest pootwieranych mimo niedzieli i dość późnej pory (godz. 21). Widać z tego, że biznes musi się kręcić
Kurs wymiany walut
To jest dokładnie UKRSOCBANK zwany też UKRSOTBANKIEM. Ten bank raczej na pewno nie jest w tej samej grupie. Ostatnio zmienił właściciela. Jeżeli piszesz o swoim koncie, napisz proszę jaką posiadasz kartę. Bo do konta, można mieć różne karty, które różnie się zachowują.lukaszb1986 pisze:Posiadam konto w BGŻBNP PARIBAS i za wypłaty za granicą prowizji nie pobierają jeśli wypłaca się z bankomatów należących do grupy BNP Paribas. Tzn prowizja jest niby pobierana ale wraca na konto w kolejnym miesiącu rozrachunkowym. Na Ukrainie jest to Ukrsibbank
ukrainamarcina.pl
Kurs wymiany walut
Dziś jechałem z Lublina do Łucka. Po odprawie w Dorohusku autobus zatrzymał się na stacji benzynowej za przejściem granicznej. Tam sprzedałem moje złotówki po 6,94 (czyli całkiem przyzwoicie).