Kurs wymiany walut
Kurs wymiany walut
Czy we Lwowie są kantory w Puzatej Chacie ?
Kurs wymiany walut
W samej Puzatej raczej nie widziałem. Ale zarówno na Siczowych Strelciw, jak i Prospekcie Szewczenki (tam mieszczą się Puzate Chaty) na pewno coś znajdziesz
Kurs wymiany walut
We lwowskich Puzatych nie widziałem kantoru, na Siczowych Strzelców może się coś znajdzie. W Puzatej przy Prospekcie jest na pewno kilka kantorów. W jednym często wymieniam, tj. okienkowym, z ulicy. Pozostałe mieszczące się w budynkach i hotelach przy tej ulicy mają słabszy kurs.gucio1955 pisze:Czy we Lwowie są kantory w Puzatej Chacie ?
Takie zjawisko jak kantor w Puzatej

ukrainamarcina.pl
Kurs wymiany walut
A ja w Kijowie płaciłem wszędzie kartą i lepiej na tym wyszedłem niż na wymianie gotówki w Przemyślu (0,148).
Przewalutowanie w banku nastąpiło po kilku dniach, hrywna z dnia na dzień traciła kurs.
W tej chwili na NBP jest 0,139 i pewnie dalej będzie spadać...
Jeśli nie uda mi się podpisać umowy z pewną firmą to w październiku kierunek Odessa, na otarcie łez
Przewalutowanie w banku nastąpiło po kilku dniach, hrywna z dnia na dzień traciła kurs.
Jeśli nie uda mi się podpisać umowy z pewną firmą to w październiku kierunek Odessa, na otarcie łez

Kurs wymiany walut
Ja płaciłem w sierpniu dwa razy debetówką Inteligo (kwoty ~200 hr.) i dwa razy byłem w plecy ok. 4,5% w porównaniu z kursem w kantorze ukraińskim.vincent pisze:A ja w Kijowie płaciłem wszędzie kartą i lepiej na tym wyszedłem niż na wymianie gotówki w Przemyślu (0,148).
Wiedziałem dobrze, że stracę, ale zabrałem z mieszkania za mało hrywien i już stałem przy kasie

Mogę się mylić, ale wymieniając w kantorze w Polsce (a nie w Ukr) zawsze stracisz i wtedy płacenie kartą wydaje się atrakcyjniejsze, a może masz taki fajny bank.
Kartą PLN w Inteligo nie opłaca się

Mam Kantor Aliora z kartą EUR do płatności w Unii, może wyrobię ich kartę USD i spróbuję w Ukrainie - podobno się opłaca.
Kurs wymiany walut
Co do Inteligo, to w moim wpisie pod tym linkiem https://pieniadzewpodrozy.pl/inteligo-za-granica/ dowiesz się trochę więcej na temat wysokości opłat przy korzystaniu z tej karty. Karta walutowa, o której wspomniałeś jest dobrym rozwiązaniem i na pewno zmniejszy koszty, ale przewalutowanie i tak będzie się odbywać. W przypadku Ukrainy masz tzw. podwójne przewalutowanie. Istnieje instrument finansowy, który by znakomicie się sprawdził dla osób podróżujących na Ukrainę, którego jak dotychczas nikt w Polsce nie oferuje (z tego co wiem), ale nie będę tutaj go opisywał z przyczyn oczywistychmarcin- pisze:Ja płaciłem w sierpniu dwa razy debetówką Inteligo (kwoty ~200 hr.) i dwa razy byłem w plecy ok. 4,5% w porównaniu z kursem w kantorze ukraińskim.vincent pisze:A ja w Kijowie płaciłem wszędzie kartą i lepiej na tym wyszedłem niż na wymianie gotówki w Przemyślu (0,148).
Wiedziałem dobrze, że stracę, ale zabrałem z mieszkania za mało hrywien i już stałem przy kasie![]()
Mogę się mylić, ale wymieniając w kantorze w Polsce (a nie w Ukr) zawsze stracisz i wtedy płacenie kartą wydaje się atrakcyjniejsze, a może masz taki fajny bank.
Kartą PLN w Inteligo nie opłaca się
Mam Kantor Aliora z kartą EUR do płatności w Unii, może wyrobię ich kartę USD i spróbuję w Ukrainie - podobno się opłaca.

Wymieniając w kantorze w Polsce nie zawsze stracisz, dużo zależy od miejsca i wielu innych czynników. Generalnie w przypadku kantorów trudno ustalić jednoznaczne prawidła. Stracisz wtedy kiedy wymienisz po gorszym kursie niż mógłbyś to zrobić w winnym miejscu

ukrainamarcina.pl
Kurs wymiany walut
U mnie się jeszcze nie zdarzyło, żeby wypłata z bankomatu (łącznie ze wszelkimi opłatami) lub płatność kartą były podkreślam znacznie gorszym rozwiązaniem niż wymiana w kantorze. Zazwyczaj jest to bardziej lub co najmniej tak samo opłacalne jak kantor. Kursy akurat mojego banku są bardzo korzystne, inaczej już się ma np. sprawa z bankiem mojej dziewczyny. Poza tym posiadam kartę, która pobiera za wypłatę małą prowizję 2% (zazwyczaj jest to minimum 3%). Przy dobrym kursie i takiej prowizji, koniec końców bardziej opłaca mi się wyciągać z bankomatu, nawet przy przewalutowaniu.vincent pisze:A ja w Kijowie płaciłem wszędzie kartą i lepiej na tym wyszedłem niż na wymianie gotówki w Przemyślu (0,148).
ukrainamarcina.pl
-
- Kolegialny Registrator
Kurs wymiany walut
7 września - Kamieniec , Lwów za 1 PLN płacili 7,30 hrywny
Z karty w Millennium za zakupy schodziło 0,1431 PLN za 1 hrywnę
Kurs wymiany walut
Jaka jest waluta rozliczeniowa karty? EURO czy PLN?jajacek100 pisze:7 września - Kamieniec , Lwów za 1 PLN płacili 7,30 hrywny
Absentem laedit, qui cum ebrio litigat
-
- Kolegialny Registrator
Kurs wymiany walut
PLN
Kwota transakcji: 71,36 UAH
Kwota rozliczenia: 10,13 PLN
Kwota zaksięgowana: -10,13 PLN
Tytuł: UBER TRIP YX7MZ HELP.UBhelp.ub 17/09/07
Kurs walutowy: 1 UAH = 0,1420 PLN
Kurs wymiany walut
Czy aby napewno transakcja została już rozliczona czy to może jest blokada na karcie? Mam również konto w tym banku i zapytałem jak wygląda proces przewalutowania transakcji w takim przypadku: Oto odpowiedź:jajacek100 pisze:PLN
"Visa dokonuje przeliczenia transakcji na USD po kursie według własnej tabeli z dnia poprzedzającego zaksięgowanie transakcji, następnie Bank otrzymuje kwotę w USD i przelicza ja na PLN po kursie sprzedaży dewizy według tabeli Banku z dnia poprzedzającego księgowanie transakcji powiększonym o marżę 2%".
Pozwoliłem sobie sprawdzić to co napisałeś. Ostatnio również byłem na Ukrainie i właśnie żeby uniknąć przewalutowania przez bank po bardzo wysokim kursie mam kartę rozliczeniową w EUR. Teraz już wiem że to nie jest też najlepsze rozwiązanie. Wystawcy kart zarówno Visa jak i MasterCard przewalutowują tranzakcie w CZK, HUF, RON, UAH, SRB i pewnie pozostałe waluty też na USD a potem bank na EUR.
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest karta w USD.
Absentem laedit, qui cum ebrio litigat
-
- Nadworny Radca
Kurs wymiany walut
W kantorach na stacjach benzynowych przy przejściu w Krakowcu złotówka po 7 w Tarnopolu 7.25
-
- Kolegialny Registrator
Kurs wymiany walut
Kwota rozliczenia: 2,74 USD
Kurs sprzedaży: 1 USD = 3,6316 PLN
Kurs walutowy: 1 UAH = 0,1419 PLN
Tyle pobrali z konta , karta VISA rozliczana w PLN , w kantorach 1 UAH wtedy kosztowała 0,1408 PLN
Kwota rozliczenia: 2,74 USD
Kurs sprzedaży: 1 USD = 3,6316 PLN
Kurs walutowy: 1 UAH = 0,1419 PLN
Tyle pobrali z konta , karta VISA rozliczana w PLN , w kantorach 1 UAH wtedy kosztowała 0,1408 PLN
Kurs wymiany walut
Ktoś się orientuje jakiś jest kurs we Lwowie na dzień dzisiejszy ?
- gorodok
- Rzeczywisty Tajny Radca
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
Jeśli chodzi o złotówkę to skupują po 7.35 hrywnyCeneqUA pisze:Ktoś się orientuje jakiś jest kurs we Lwowie na dzień dzisiejszy ?
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
W Korczowej w kantorach przy WOG-u skupują złotówkę po 7,15. We Lwowie w Epicentrze (centrum King Cross przy Stryjskiej) kurs kupna 7,25 uah.
Kurs wymiany walut
Lepiej wymienić pieniądze w Polsce przed wyjazdem, czy jakąś część i reszte we Lwowie?
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
Musisz sam sprawdzić po jakim kursie możesz hrywny u siebie w okolicy i czy to się opłaca. Moim zdaniem najlepiej wymieniać złotówki we Lwowie. Natomiast parę hrywien możesz kupić w Polsce.
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
Od ukraińców, którzy mieszkają i pracują u mnie w mieście, dowiedzialem sie, ze warto tu wymienic na dolary a potem we Lwowie na hrywny, mają racje?
Kurs wymiany walut
W Skolem skup złotego (teoretycznie) 7,30 uah.
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
Ci Ukraińcy mogą nie być ze Lwowa. We Lwowie nie ma problemu z wymianą złotówki w dobrej cenie. Więc wydaje mi się że lepiej bezpośrednio wymieniać złotówki.Krlyu pisze: ↑pt 24 lis, 2017 15:51Od ukraińców, którzy mieszkają i pracują u mnie w mieście, dowiedzialem sie, ze warto tu wymienic na dolary a potem we Lwowie na hrywny, mają racje?
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kurs wymiany walut
Niedziela 27 listopada, tuż po południu; CH King Cross Stryjska, skup złotówki w kantorze przy Epicentrze: 7,30 uah. Po 7,40 uah skupowano złotego w kantorze przy Auchan. Na dworcu autobusowym przy Stryjskiej skup po 6,70
Omijać szerokim łukiem! Na WOG-u przed PG Krakowec za złotówkę oferowano 7,20 uah.

Kurs wymiany walut
Witam czy przy wymianie 5250 zł w kantorze w Łodzi dostając 35000 hrywien jest to opłacalne ?
Kurs wymiany walut
Bardzo nieopłacalne - 6,67 za 1 PLN
Kantor, gdzie wymieniałem ma teraz po 7,80
http://westfinance.ub.ua/
Kantor, gdzie wymieniałem ma teraz po 7,80
http://westfinance.ub.ua/
Kurs wymiany walut
Każdy kantor we Lwowie oferuje na tą chwilę 760-780 hrywien za 100 zł.
Niech nam żyje Towarzysz Stalin,On usta słodsze ma od malin.
!!! LEOPOLIS SEMPER FIDELIS TIBI POLONIAE !!!
Kurs wymiany walut
Ile Ukraińcy płaca za Euro we Lwowie?
- gorodok
- Kontakt:
- gorodok
- Kontakt:
Kurs wymiany walut
Za złotówkę we Lwowie w kantorach dają już 8-8.05 hrywny!
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua