Coś mi się wierzyć nie chce, że aż tak podrożały...
Symferopol- Lwów 42- 118 EURO ???

To prawdziwe ceny najlepiej sprawdzić właśnie na e-kvytku. Ewentualnie na gd tickets, choć słyszałem,że tam też pobierają jakąś prowizję (ale oczywiście niższą niż pośrednicy)agar72 pisze:roberT/TANAIS pisze:Normalnie bilety na Ukrainę kupujemy przez serwisy ukraińskie np. : e-kwitok, gd tickets.Nie kupuję przez pośredników, ale poszukiwałam cen
Зараз на поїзди інша система ціноутворення. Квиток, наприклад, на 15.06 коштуєagar72 pisze:Czy te ceny będą aktualne na wakacjach?roberT/TANAIS pisze:agar72, :
lux 834,25 hrw,
cupe 217,21 hrw,
płackar 129,47hrw
Ależ to bardzo proste, logiczne i wręcz samo się narzucające:PRS pisze: - jednocyfrowe to:
- dwucyfrowe to:
- trzycyfrowe to:
- czterocyfrowe to:
Pisząc o Starym Lwowie rozumiem, że masz na myśli dworzec podmiejski na Horodeckiej? Stamtąd odjeżdżają tylko elektryczki, ale zdarzają się też elektryczki, odjeżdżające z Dworca Głównego, bądź kończące tam bieg. To przede wszystkim te, o podwyższonym komforcie , o których wspominał fik (nry 8xx), ale nie tylkoPRS pisze:I jeszcze pyt. czy wszystkie elektriczki i tylko elektriczki ruszają ze Starego Lwowa a inne pociągi z Głównego.
Wiele pociągów dalekobieżnych pokomuje jakąś cześć trasy w dzień, i bez problemu można skorzystać na takim "dziennym" odcinku z wagonu płackartnego, a nawet kupiejnego. Można nawet w takim wypadku wykupić pościel, mimo iż nie ma się zamiaru jechać w nocyPRS pisze:I jeszcze jedno czy faktycznie wprowadzili to o czym pisałem powyżej czyli plackartnyj dzienny (bo pociąg taki i za taką cenę był w maju)
Coś takiego można spotkać raczej w Rosji i to raczej w części syberyjskiej. Wątpię żeby na Ukrainie gdzieś jeździł taki pociąg. Wogóle cały ten system numerowania jest pozostałością radzieckiego systemu. A tak wygląda taki pociąg na dalekim Sachalinie:jacmi pisze:A ktoś wie gdzie (i czy) można spotkać coś takiego?fik pisze:951-968 towarowo-osobowe
Na Ukrainie, circa about z zachodu na wschód:jacmi pisze: A ktoś wie gdzie (i czy) można spotkać coś takiego?
Miejsce w plackarcie kosztuje około 100 hrywien, kupe - około 170 hrywien, luks - około 600 hrywien... Cena jest jeszcze uzależniona od dnia tygodnia.karoln pisze:Witam wszystkich
miałbym prośbę, potrzebuję poznać cenę pociągu relacji Lwów = Donieck.
Za pomoc bardzo dziękuję.
Bilety możesz sam kupić przez internet na 45 dni przed wyjazdem.Później odbierzesz w kasie.karoln pisze:super dziekuje![]()
bedzie mozliwosc pomocy przy kupnie biletow??