Jak zarejestrować konto na Avito.ru?

To miejsce na zamieszczanie ofert komercyjnych związanych z tematem krajów b. ZSRR.
expolak

Jak zarejestrować konto na Avito.ru?

Post autor: expolak »

Chodzi o to, że chcą oni potwierdzenia SMS na rosyjski numer. Nie chcę nic sprzedawać ani kupować, chciałbym uzyskać możliwość pisania do ludzi a bez aktywacji konta się nie da. Czy zakup karty SIM np. operatora MTS czy BeeLine czy nawet Extel da możliwość aktywacji konta?
A może są jakieś inne sposoby na otrzymanie SMS?
Chodzi o to że chcę dokonać aktywacji z terenu Polski, nie jestem w Rosji.
Na OLX w Polsce i podobnych można pisać do ludzi bez weryfikacji konta (chyba jeszcze można, kiedyś można było, nie wiem)...
mazeno
Radca Kolegialny
Radca Kolegialny
Posty: 248
Rejestracja: wt 13 maja, 2014 21:39

Jak zarejestrować konto na Avito.ru?

Post autor: mazeno »

jak masz jakichs znajomkow w rosji to moze przez ktoregos z nich
ugadajcie sie
sprobuj podac jego nr i nich ci przesle ten sms na twoj telefon
ale trza by to bylo zrobic na biezaco, bo z reguly takie aktywacje maja krotki czas waznosci
zeneczek
Tajny Radca
Tajny Radca
Posty: 921
Rejestracja: pn 22 cze, 2009 22:12
Lokalizacja: PL

Jak zarejestrować konto na Avito.ru?

Post autor: zeneczek »

mam aktywny MTS i mogę pomóc pod warunkiem że to będzie w legalnym i "zbożnym" celu.Nie szukam "wrażeń" na wschodzie a nr jest legalnie zarejestrowany.W razie czego pisz na PW
ShoppnShippn
Kolegialny Registrator
Kolegialny Registrator
Posty: 2
Rejestracja: pn 19 kwie, 2021 18:52
Lokalizacja: Warsaw

Jak zarejestrować konto na Avito.ru?

Post autor: ShoppnShippn »

Mogę pomóc mam rosyjski numer.Sam u nich kupuje.
expolak

Jak zarejestrować konto na Avito.ru?

Post autor: expolak »

Będę miał na uwadze, załatwię swoje sprawy, pogadam w ambasadzie i może od wakacji coś zacznę. Na razie na gwałt nie jest mi to potrzebne, bo bez sensu pisać z ludźmi na temat zakupu mieszkania/domu gdy papierkologia jeszcze nie ruszona. Próbuje ugryźć wizę stałą o ile w ogóle to przejdzie. W konsulacie mówiła aby próbować i że były juz przypadki na TAK, czyli ktoś zechciał przenieść się z prosperującą firmą do Rosji na stałe. Ponoć z Warszawy zwiało już wiele firm i im się udaje. Zobaczymy, na razie ogranę papierkologię i gdy będę zmuszony już pisać za mieszkaniem/lokalem to odezwę się o ile nie wykombinuję gdzieś na aukcjach karty SIM. Faktycznie jest tak że w Rosji karta nie jest rejestrowana tak jak u nas kiedyś? Kupujemy SIM i już działa?
A Roaming jest od razu czy trzeba pojawić sie w zasięgu i coś ustawiać?
zeneczek
Tajny Radca
Tajny Radca
Posty: 921
Rejestracja: pn 22 cze, 2009 22:12
Lokalizacja: PL

Jak zarejestrować konto na Avito.ru?

Post autor: zeneczek »

Karta w Rosji jest od wielu lat obowiązkowo rejestrowana na tzw d.o. lub może być na paszport dla obcokrajowca.Po zarejestrowaniu działa,czasami z małym opóźnieniem ale działa.Roaming bezproblemowy ale z małym "ale".Zdecydowanie mniej popularny jest abonament.W większości pre paid bez lub z pakietami.Pewnie to też zależy od operatora.W MTS bez pakietu dodatkowego jest trochę bezpłatnych minut w tzw regionie(w ramach tej samej numeracji).Jak dzwoniłeś do obcego numeru(czytaj inny rosyjski operator)to kasowali roaming wewnętrzny nawet jak SIM karta była koło ciebie.Odgórnie pracowali nad zniesieniem roamingu wewnętrznego,nie znam efektu.I najważniejsze,w MTS możesz przez pół roku-TYLKO-utrzymywać kartę bez wydania kopiejki,po tym czasie wchodzisz w dziwną dzienną taryfę i w mig znika kasa bez dzwonienia.Inaczej rzecz ujmując każde 6 m-cy trzeba choć rubla im dać bo w końcu wyłączą kartę.Bynajmniej ja mam taką taryfę.Nie będąc tam trzeba jakoś doładowywać konto.Bez doświadczenia trochę "zachodu" jest,ale do przebrnięcia,powodzenia
zeneczek
Tajny Radca
Tajny Radca
Posty: 921
Rejestracja: pn 22 cze, 2009 22:12
Lokalizacja: PL

Jak zarejestrować konto na Avito.ru?

Post autor: zeneczek »

sorry,muszę skorygować powyższe,każde 3m-ce a nie 6 jak napisałem wyżej żąda operator "myta" za utrzymanie aktywnego numeru bez czyszczenia konta do cna
expolak

Jak zarejestrować konto na Avito.ru?

Post autor: expolak »

Taki schemat u nas istniał pamiętam, chyba w simplusie w latach 98-02 gdy się konta nie doładowało na czas to znikała kasa i już nie wracała.
Czyli simku na allegro nie kupimy, wszak rejestracja, co za świat :(
Na razie nie wariuję albowiem im więcej czytam tym ta Rosja dalej jest, w innym temacie wspomniałem że gdy przeminie choć trochę corona-party to najpierw pojadę ze 2,3 razy po 2,3 miechy i na własnej skórzy "się przejadę", tak będzie najpewniej, najuczciwiej i najłatwiej, wtedy sobie zarejestruję jakąś kartę. Na rzie uczę się, czytam i poznaję, kontakt z tambylcami z ogłoszeń jeszcze zbędny no i gdy czytam - co raz częściej ukraina wychodzi bardziej na plus, wizy nam niepotrzebne, bliżej, szybciej ale... nie ma pewności czy i Ukraina za 10lat nie wejdzie do psychoJunii i cały plan legnie w gruzach. Kupisz chałupę, ustawisz się a za dekadę przyjmą do Unii, granice się otworzą i najedzie ekipa el-be-gietowców i dziarusów i impreza zacznie się od nowa.
klavdivsz
Kolegialny Registrator
Kolegialny Registrator
Posty: 2
Rejestracja: wt 23 kwie, 2019 10:23

Jak zarejestrować konto na Avito.ru?

Post autor: klavdivsz »

Witam czy ktoś pomoże, mam konto na avito.ru ale zeby wyslac wiadomość z zapytaniem, musze potwierdzić je sms
Czy ktoś może pomóc. Jestem uczciwa bardzo osoba.
Bede wdzięczny za pomoc
ODPOWIEDZ