a niby dlaczego nie mogę sobie stać?... przeważnie na PKP się gdzieś stoi... czasem siedzi. Nic dziwnego to nie jest.A w to że stałeś w miejscu 2,5 godz patrząc na radiowozy to wybacz, nie uwierzę.
Ok piszcie sobie peamy pochwalne na temat LENISTWA, NIERÓBSTWA, MATOLKOWIZNY w obecnej POLICJI...
ale mi się wydaje ze chcieliśmy zmian? nie tylko w nazwie i wyglądzie mundurów? ale w SZKOLENIU, ZACHOWANIU, sposobie interwencji....
PS.
Mam kilku znajomych w obecnej Policji, zdania niestety sa podobne...
Owszem są i ORŁY i czarne Owce, z tendencją ...na LENI, bo 15 lat i Emeryturka.
a co Budżetówka to ciepłe dupsko i stołeczek jest

MI SIE TO NIE PODOBA!!!
Przykład inny...
w Austrii policji widać mało... nie siedzi po MC Donaldach a ... skuteczni są... DZIWNE?
Wypadek... przyjeżdżają wręcz z pod ziemi... nie na sygnałach nie z wielkim szumem a... są.
Przerwa... ok na komisariat -> jest izba odpoczynku? dla służby Patrolowej?
Związki zawodowe... Jakoś Wojsko ich nie ma i tez żyją...
Mundury? no ekstra fajnie... tylko po co dostali Zimowe sorty na Lato? a Letnie na zimę?...
Kto tym zarządza?...
Kiedyś dzielnicowy się rewirem interesował... ilu jest teraz dzielnicowych którzy się swoimi rewirami interesują? jaki zakres działania ma dzielnicowy?
było takie powiedzenie kiedyś" nie matura lecz chcę szczera zrobi z ciebie Oficera....
Potem weszło "Bez matury mimo chęci z piasku gwiazdek nie ukręcisz..."
dodam od siebie: "nawet magister z milionem chęci bez "plecaka" się nie wkręci"
Do byle czego może i jeszcze Krawężnikiem się zostanie, a poważne stanowisko dalej się "wujkuje" niby testy niby egzaminy... a telefon dalej sprawę załatwia.
jest takie powiedzenie:
"ryba gnije od Głowy... może warto tez górę pozmieniać...?" w Policji?
Owszem widzę powolne zmiany i to akurat cieszy... ale za wolne!!!
po 20 latach od zmian? powinno już wszystko działać dawno!!!!
przykład ostatniej afery na pomorzu, wykryto nadużycia i co?... Ci co zgłosili sprawę mają najwięcej przerąbane!
No rozwiązanie super... Mimo zapewnień Komendanta Wojewódzkiego ze sprawa zostanie załatwiona sprawnie, obaj funkcjonariusze (Którzy ZGŁOSILI SPRAWĘ!!!) dojeżdżają do Komendy po 30-40km, a ochrania się sprawców...
I wy się Tym zachwycacie?