Ukraińskie linie lotnicze reklamują się w Polsce tanimi lotami. Widziałem reklamy na przystankach w Krakowie.
Faktycznie, ceny interesujące - zwłaszcza te, które obowiązują przy kupnie biletu z dość sporym wyprzedzeniem.
Loty krajowe niby od 250 uah. Do PL za ok. 2000 uah.
Ktoś ma doświadczenia w temacie?
https://www.flyuia.com/ua/en/promotions/low-cost
UIA Ukraine International Airlines
Latałem wielokrotnie na trasie Warszawa-Kijów-Warszawa. Mercedes wśród linii to to nie jest, tym bardziej, że nie są to typowe tanie linie lotnicze. Zdarzały się różne cuda - opadający mi na nogi przez cały lot stolik, przypisanie na karcie pokładowej miejsca, które w samolocie nie istniało, urwany pas bezpieczeństwa
Na plus bardzo atrakcyjne stewardessy

Na krótkich trasach spokojnie można polecieć

Na plus bardzo atrakcyjne stewardessy

Na krótkich trasach spokojnie można polecieć

"Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny".
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny".
- kreskanadn
- Tytularny Radca
Na trasie Kijów - Odessa nagminnie gubią bagaż
w samolotach występują "tehniczeskie problemy" powodujące spore opóźnienia, jednak sporo z nimi latałam i nigdy nie stałą mi się krzywda. pomijając czekanie na protokoły odbioru zaginionego bagażu itp. standard jak ryanair, albo wizzair.

Leciałem na trasie LGW-KBP i daję ocenę bdb. Nie ma nachalnego bazaru jak w tanich liniach (a może kanapkę, a może perfumy) więc można się przespać, system wydziela miejsca doskonale (na trzy fotele zajęte dwa skrajne - środkowy pusty), piwo za 2e 0,5 litra, punktualnie. Podobało mi się
Latałem z nimi kilkakrotnie.Oceniam linię na 4 w skali 1-5.Szczególnie kunszt pilotów-zawsze lądowanie bardzo delikatne.Piloci na 5.
- kreskanadn
- Tytularny Radca