Kolej na Ukrainie
Kolej na Ukrainie
To może mieć jakiś sens, przy rzeczywistym skomunikowaniu
Ciekaw jestem też tego połączenia do Niżankowic, czy tam też będą skomunikowania np. z Samborem czy choćby Chyrowem, bo samo Przemyśl-Niżankowice to taka relacja donikąd
Ciekaw jestem też tego połączenia do Niżankowic, czy tam też będą skomunikowania np. z Samborem czy choćby Chyrowem, bo samo Przemyśl-Niżankowice to taka relacja donikąd
Kolej na Ukrainie
W Brześciu tak jest to myślę że tu też tak będzie. Co do Niżankowice to się zgadzam bez skomunikowania dalej to trochę bez sensu
Kolej na Ukrainie
Stan torów w relacji Rawa Ruska - Lwów pozostawia bardzo wiele do życzenia i czas podrózy może zniechęcić. Ale kto wie?
Stan torów po polskiej stronie do Hrebennego też chyba nie jest najlepszy.
Stan torów po polskiej stronie do Hrebennego też chyba nie jest najlepszy.
Kolej na Ukrainie
Ruszyło nowe połączenie Mukaczew- Budapeszt. Ukraina zrobiła w ekspresowym tempie remont torów na 1435 mm. od Muczewa do granicy węgierskiej. Więc jest duża szansa na Rawa - Lwów
Kolej na Ukrainie
Naprawili 40 kilometrów torów . Według prezesa ukraińskich kolei następne połączenia mają być do Pragi i właśnie Lublin -Lwów
Kolej na Ukrainie
Akurat połączenie do Budapesztu zapowiadał jeszcze Balczun ze 2 lata temu.
A ten do Pragi to którędy ma jechać? Przez Przemyśl-Kraków czy z Użhorodu przez Słowację?
A ten do Pragi to którędy ma jechać? Przez Przemyśl-Kraków czy z Użhorodu przez Słowację?
Kolej na Ukrainie
Zgadza się zapowiadał. Chodzi mi że w tym roku w ekspresowym tempie wyremontowali tory i wybudowali nowy peron w Mukaczewie. Do Pragi przez Słowację
Kolej na Ukrainie
Koleje Ukrainskie uruchomią nowy pociąg Lwów Przemyśl. Pojedzie od 30 grudnia do 7 stycznia. Będzie też kursować w terminie innych szczytów przewozowych. Odjazd z Przemyśla 10:15 przyjazd do Lwowa 13:45 czasu ukraińskiego. Odjazd z Lwowa 16 przyjazd do Przemyśla 17: 46. Koszt 247 hrywien. Czyli coś koło 33 złotych
Kolej na Ukrainie
Przepraszam pomiliłem się zacznie kursować od 20 grudnia. Bilety już w sprzedaży.
Kolej na Ukrainie
O, to jest coś. Brakowało dotąd takiego przedpołudniowego połączenia(kolejowego) z Przemyśla do Lwowa
-
- Sekretarz Gubernialny
Kolej na Ukrainie
Zdecydowanie. Do tej pory musiałem znaleźć sobie miejsce w Przemyślu na przynajmniej 3 godziny. Choć z drugiej strony piwko nad Sanem w ciepły letni dzień 

Kolej na Ukrainie
Inna rzecz, że ten pociąg ma kursować od końca kwietnia do września w weekendy, a poza tym jedynie w okresach wzmożonego ruchu (święta zimowe i majowe, 8 marca z przyległościami)
Kolej na Ukrainie
Czeski przewoźnik Leo Expres planuje od grudnia 4 położenia z Pragi do Mościsk
Kolej na Ukrainie
Do planów LE podchodziłbym z pewnym dystansem.
Kolej na Ukrainie
Zgadzam się z Le jest różnie. Przykładem jest relacja do Krakowa. Mają kłopoty z toborem ale w tym roku odbierają nowe pociągi czyli może będzie. Wystąpili też o wszystkie wymagane pozwolenia.....
Kolej na Ukrainie
Ukraina tnie mocno połoczenia z Rosją
Kolej na Ukrainie
Cześć, mam pytanie dot. elektryczek we Lwowie.
One zatrzymują się i ruszają z głównego dworca czy z podmiejskiego?
One zatrzymują się i ruszają z głównego dworca czy z podmiejskiego?
- gorodok
- Rzeczywisty Tajny Radca
- Kontakt:
Kolej na Ukrainie
Zależy w jakim kierunku chcesz jechać - w północno-wschodnim z głównego, w południowo-zachodnim z podmiejskiego.
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kolej na Ukrainie
Dzięki za odpowiedź. Chodzi mi o szybki transport w pobliże dworca Podzamcze. To pewnie kierunek północno-wschodni. 

- gorodok
- Kontakt:
Kolej na Ukrainie
Zgadza się w tym kierunku elektryczki odjeżdżają z dworca głównego. Jednakże nie jestem pewien czy elektryczka to szybki transport - równie szybko możesz dojechać tramwajem nr 6 nie czekając na elektryczkę

LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kolej na Ukrainie
Tramwaje we Lwowie to już na pewno nie szybki transport 

Kolej na Ukrainie
Cześć! Ma ktoś jakieś informacje odnośnie pociągu № 073А z Moskwy do Lwowa? Aktualnie odjeżdża o 15:59 z dworca kijowskiego. Niestety na stronie przewoźnika rosyjskiego jak i ukraińskiego nie znajduję go w rozkładzie na początku kwietnia. Czytałem, że mają być jakieś cięcie w połączeniach między Rosją, a Ukrainą, ale wg moich informacji pociąg powinien co drugi dzień jeździć. Bilety międzynarodowe można kupować do 8 kwietnia, jednak od 31 marca w/w pociągu nie znajduję w rozkładzie.
Post piszę tutaj, ponieważ kontaktowałem się już z RŻD i odpisali mi, że to połączenie obsługują Ukraińcy i oni nic o tym nie wiedzą czy będzie dalej jeździć, czy nie.
Następnie napisałem do UZ - i podali mi jedynie numer telefonu pod który powinienem zadzwonić, jeśli chce się czegokolwiek dowiedzieć.
Post piszę tutaj, ponieważ kontaktowałem się już z RŻD i odpisali mi, że to połączenie obsługują Ukraińcy i oni nic o tym nie wiedzą czy będzie dalej jeździć, czy nie.
Następnie napisałem do UZ - i podali mi jedynie numer telefonu pod który powinienem zadzwonić, jeśli chce się czegokolwiek dowiedzieć.
- gorodok
- Kontakt:
Kolej na Ukrainie
Jest ten pociąg na stronie UZ - od 1 kwietnia będzie jeździć tylko w dni parzyste. Jak na razie nie można kupić biletów bo jeszcze nie otworzyli sprzedaż na kwiecień.tomeeek07 pisze: ↑sob 23 lut, 2019 12:28 Cześć! Ma ktoś jakieś informacje odnośnie pociągu № 073А z Moskwy do Lwowa? Aktualnie odjeżdża o 15:59 z dworca kijowskiego. Niestety na stronie przewoźnika rosyjskiego jak i ukraińskiego nie znajduję go w rozkładzie na początku kwietnia. Czytałem, że mają być jakieś cięcie w połączeniach między Rosją, a Ukrainą, ale wg moich informacji pociąg powinien co drugi dzień jeździć. Bilety międzynarodowe można kupować do 8 kwietnia, jednak od 31 marca w/w pociągu nie znajduję w rozkładzie.

http://uz.gov.ua/en/passengers/timetabl ... by_route=1
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Kolej na Ukrainie
OK, dzięki. Sprawdzałem tylko w wyszukiwarce - dlatego go nie widziałem.
Kolej na Ukrainie
Od jutra - 5 kwietnia odprawa celno - paszportowa będzie na dworcu kolejowym w Kijowie.
Kontrola będzie się odbywać przed odjazdem pociągu Kijów - Warszawa.
https://news.finance.ua/ru/news/-/44674 ... le-v-kieve
Kontrola będzie się odbywać przed odjazdem pociągu Kijów - Warszawa.
https://news.finance.ua/ru/news/-/44674 ... le-v-kieve
Kolej na Ukrainie
Celno-paszportowa czy tylko celna? W artykule jest mowa o celnikach (таможенниках), a o pogranicznikach ani słowa. Z drugiej strony - raczej mało logiczne byłoby rozdzielanie tych kontroli
Kolej na Ukrainie
Kontrola będzie celno - paszportowa
Для улучшения обслуживания пассажиров с 5 апреля 2019 года прохождение пограничного и таможенного контроля в поезде № 67/68 Киев - Варшава переносится со станции Ягодин на станцию Киев-Пассажирский в обоих направлениях.http://kievvlast.com.ua/news/passazhiry ... sazhirskij
Для улучшения обслуживания пассажиров с 5 апреля 2019 года прохождение пограничного и таможенного контроля в поезде № 67/68 Киев - Варшава переносится со станции Ягодин на станцию Киев-Пассажирский в обоих направлениях.http://kievvlast.com.ua/news/passazhiry ... sazhirskij
Kolej na Ukrainie
Potwierdzam , jechałem do Kijowa pociągiem w ubiegły piątek i ukraińska kontrola celni-paszportowa była w Kijowie . Na granicy była tylko polska SG.
Kolej na Ukrainie
Ruszają bezpośrednie połoczenia z Przemyśla do Dnietropietrowska. Będzie kursować w wybrane dni.
-
- Sekretarz Gubernialny
Kolej na Ukrainie
Trochę z wyprzedzeniem, ale powoli planuję wycieczkę i w dniu 16 lipca 2019 nie wyszukuje wszystkich pociągów jakie są w rozkładzie. W ogóle obecny do kiedy jest ważny? Kłaniam się