próba cyrylicy
próba cyrylicy
йцукенгшщзхъфывапролдячсмитьбю.
a jaką masz wersję windowsa?
Generalnie cała operacja instalacji cyrylicy sprowadza się do dodania rosyjskiego układu klawiatury.
Mam rosyjskiego Windowsa więc nie powiem ci dokładnych nazw funkcji po polsku. Wejdź w Panel sterowania, "jezyk i ustawienia regionalne" (jakoś tak). Tam zakładka "języki" i tam dodajesz.
To jest opis do Windowsa XP, w wcześniejszych wersjach powinno być podobnie. Jak sobie nie poradzisz to pisz.
Generalnie cała operacja instalacji cyrylicy sprowadza się do dodania rosyjskiego układu klawiatury.
Mam rosyjskiego Windowsa więc nie powiem ci dokładnych nazw funkcji po polsku. Wejdź w Panel sterowania, "jezyk i ustawienia regionalne" (jakoś tak). Tam zakładka "języki" i tam dodajesz.
To jest opis do Windowsa XP, w wcześniejszych wersjach powinno być podobnie. Jak sobie nie poradzisz to pisz.
serio? to już polski ci nie wystarcza? a może na rosyjskiego masz licencję? ))Szulik pisze:Mam rosyjskiego Windowsa
będę wdzięczny za korzystanie na forum z funkcji Szukaj ...przed zadaniem pytania...
W polskim windowsie część rosyjskich programów się sypie. Dotyczy to także sytuacji odwrotnej, na rosyjskim czasem się sypią polskie litery.serio? to już polski ci nie wystarcza? a może na rosyjskiego masz licencję? ))
Ale mniejszym złem jest brak ą w polskim zdaniu niż znaki zapytania ze wszytskich liter po rosyjsku.
tak myślałem, że to dlatego...mam podobne problemy jak gadam przez komunikatory z ludźmi ze wschodu...czasem muszę dokonywac cudów by zamiast ???? były literki...
a swoją drogą kto im kazał wymyślać tyle różnych sposobów kodowania cyrylicy!?!?!?!??
a swoją drogą kto im kazał wymyślać tyle różnych sposobów kodowania cyrylicy!?!?!?!??
będę wdzięczny za korzystanie na forum z funkcji Szukaj ...przed zadaniem pytania...
To są problemy wdrażania systemów komputerowych. Pewne standardy rozwijały się równolegle.a swoją drogą kto im kazał wymyślać tyle różnych sposobów kodowania cyrylicy!?!?!?!??
Z językami centralnoeuropejskimi też jest pomieszane. Standard kodowania maili to Windows-cos tam, a stron www to iso-cos tam.
Licencje na Windowsa są równoważne poziomo, tzn. kupują polskiego możesz zamioenić na rosyjskigo. Wyjątkiem jest język chiński ale nie jestem pewien.a może na rosyjskiego masz licencję? ))
ja też zaczynałem od malowania rosyjskich literek na klawiaturze..ale za szybko się ścierały.
proponuję kupić klawiaturę uniwersalną, z cyrylicą napisaną innym kolorem...
koszt na giełdzie komputerowej w W-wie 25-30 zł. lub zakupić na allegro, ale tam ciut drożej
proponuję kupić klawiaturę uniwersalną, z cyrylicą napisaną innym kolorem...
koszt na giełdzie komputerowej w W-wie 25-30 zł. lub zakupić na allegro, ale tam ciut drożej
-
- Rzeczywisty Radca Stanu
są różne kodowania cyrylicy:zajonc pisze:Đîńńč˙
czemu tak dziwnie sie wyswietla ?? :/
koi8
win
dos
win-2
koi8-2
w Internet Explorer jeśli rosyjskie strony są wyświetlane nie prawidłowo należy wejśśc w Widok -> Kodowanie i "odnaleźć" odpowiednie kodowanie strony
ale i tak dziwne..bo to co napisałeś(aś) (przepraszam ale płci nie znam) nie wyświetla mi się na forum prawidłowo..zmiana kodowań strony nie pomogła...zajonc pisze:ńďŕńčáŕ Ěëîäű78
przesłałem sobie ten tekst na mail rosyjski i tam mi dopiero odkodowało...
hmm...
P.S. spasibo piszemy przez "o" na końcu

wy o czym??? bo jakoś nie rozumiem...Ве&am pisze:Приветик!!!!!!!! Вы чо совсем оборзелиб что ли,,,,, Так трудно что ли писать по русски???
rozwiązujemy sobie tu różne problemy...związane raczej z odkodowywaniem cyrylicy a nie z pisaniem po rosyjsku..od tego jest dział "Język Rosyjski i Ukraiński"...
no..niech ktoś przetestuje to na swoim systemie... 

a ja tam nie mam żadnych problemów z cyrylicą na kompie...
i jakoś nie przeszkadza mi, że literki są w innych miejscach...
na początku były problemy bo trochę się to mieszało...a teraz można powiedzieć, że opanowałem 3 różne sposoby pisania:
- łacińskimi literkami
- cyrylicą
- cyrylicą translist
i jakoś nie przeszkadza mi, że literki są w innych miejscach...
na początku były problemy bo trochę się to mieszało...a teraz można powiedzieć, że opanowałem 3 różne sposoby pisania:
- łacińskimi literkami
- cyrylicą
- cyrylicą translist
-
- Tytularny Radca
-
- Tytularny Radca