wynajem mieszkania w moskwie
wynajem mieszkania w moskwie
witam
moze ktos zna orientacyjne ceny (albo link do jakichs stron) wynajmu mieszkania 3-4 pokoje w moskwie na dluzej (6-12 mies)
moze ktos zna orientacyjne ceny (albo link do jakichs stron) wynajmu mieszkania 3-4 pokoje w moskwie na dluzej (6-12 mies)
- MorgothV8
- Rzeczywisty Tajny Radca
- Kontakt:
Serio?? Mogę tylko powiedzieć o ja ****
Ostatnio zmieniony pt 17 wrz, 2010 13:19 przez MorgothV8, łącznie zmieniany 1 raz.
Były Polarnik na Polskiej Stacji Polarnej "Hornsund"
Teraz programista na swoim
Fuji GSW, Pentax 67, Nikon F4, FM2, D3, D3200 FS + cała szklarnia
Teraz programista na swoim
Fuji GSW, Pentax 67, Nikon F4, FM2, D3, D3200 FS + cała szklarnia
- Moskwa2007
- Tajny Radca
Re: wynajem mieszkania w moskwie
daleko od Centrum, bez luksusow od 30 000 - 40 000 rubli minimum czyli okolo 1000 Eur + oczywiscie oplaty komunalne [ ale te nie sa tak wysokie jak w Polsce ! ].maarcin pisze:witam
Taniej niz za 30 000 [ za 3 pokoje ] raczej nie znajdziesz i to bedzie raczej bardzo spartanski wariant, natomiast im blizej Centrum tym oczywiscie drozej nawet do 5 000 Eur za mieszkanie w samym Centrum.
http://www.flatroom.ru/
oraz inne strony. Tyle że ta, którą podałem, to przez agencję.
Agencji to ja nawet w Polsce się wystrzegam, niepotrzebny wydatek : )
Wynajem fajnego studia w Moskwie, blisko metra, to wydatek minimum 1500 zł/mc. , czyli tyle co w Warszawie.
Wynajem fajnego studia w Moskwie, blisko metra, to wydatek minimum 1500 zł/mc. , czyli tyle co w Warszawie.
- Moskwa2007
- Tajny Radca
kwota absolutnie nierealna w Moskwie. ponad rok temu, kawalerki kosztowaly od 22 000 rubli [ czyli 2200 pln ] + oplaty a od tej pory ceny tylko rosly. za okolo 10 000 rubli to mozna tylko wynajac pokoj przy rodzinieoskarj pisze:http://www.flatroom.ru/

-
- Nadworny Radca
-
- Nadworny Radca
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was korzystał z tej agencji www.flatroom.ru .Czy ceny tu podane oraz zdjęcia mieszkań są wiarygodne, czy cenę mieszkania przy wynajmie można negocjować i czy długość wynajmu ma tu jakieś znaczenie .
A tak z ciekawości zapytam - ile średnio zarabia inżynier mechanik albo konstruktor w jakimś programie 3D CAD w przemyśle motoryzacyjnym, ciężkim albo górniczym w Moskwie? W Austrii za mieszkanie 75m2 płacę miesięcznie 380€ (plus energia el. i gaz), zastanawiam się ile musiałbym zarabiać w Moskwie, żeby utrzymać mniej więcej ten sam stosunek 'pensja netto - koszty mieszkania'.
Znajoma płaci za kawalerkę... na obrzeżach Moskwy: 12.000 Rubli. / 1.200pln + wszystkie opłaty+ telefon+internet... razem z 24.000 / 2.400pln
Czy dużo czy mało... nie wiem nie widziałem jej "haty"
Ale w Moskwie mieszkania: SĄ DROGIE.
Kiedyś za 3.000 usd można było mieszkanie kupić... teraz to samo mieszkanie warte jest 120.000 usd !!! a minęło 5-6 lat raptem.
USD = 3,12pln
Sami policzcie...
Czy dużo czy mało... nie wiem nie widziałem jej "haty"

Ale w Moskwie mieszkania: SĄ DROGIE.
Kiedyś za 3.000 usd można było mieszkanie kupić... teraz to samo mieszkanie warte jest 120.000 usd !!! a minęło 5-6 lat raptem.
USD = 3,12pln

Sami policzcie...

-
- Kolegialny Registrator
- Kontakt:
ARTURINGA pisze: Kiedyś za 3.000 usd można było mieszkanie kupić... teraz to samo mieszkanie warte jest 120.000 usd !!! a minęło 5-6 lat raptem.
USD = 3,12pln
Sami policzcie...
To jest zaskakujące! uważam, że my (Moskwianie) mamy jakiś duży pech - nasze mieszkania zostały kilkadzięsiąt razy droższe

12000 rub. za małe mieszkanie na obrzeżach Moskwy - to jest bardzo mało. Ceny za mieszkania o jednym pokoju zaczynają się od 25000 rub.
Około 3 tyg. temu wynajęłam pokój w Chimkach pod Moskwą za 12 tys. rubli z opłatami i to było najtaniej jak sie tylko da. Mieszkanie dwupokojowe, standart średni, ale wszystko jest - internet, woda, kuchnia, łazienka. Mieszkam z sympatyczną Rosjanką. Nie tylko w Rosji, ale w różnych krajach Europy i Azji gdy chcę wynająć pokój, a robie to często korzystam z couchsurfing.org grupa: "Moscow: rent a flat" I to jest znaczenie lepsze niż agencje, pośrednicy, vkontakte etc. Ludzie zazwyczaj normalni i godni zaufania. Niestety na dojazd do centrum trace ok. 1,2 h. No ale zawsze można poczytać książkę