Ukraińscy operatorzy sieci komórkowych
Bodziu.
Jak jedziesz na Krym to nie kupuj lifa na zachodzie Ukrainy. Dzisiaj w nocy wróciłem i ma się to tak:
Life zachód - masz tanie połączenia do Polski tylko z zachodniej Ukrainy. (0,79 hr) Jak wjedziesz na Krym to zabiorą Ci 5 hr za minutę, nawet jak aktywujesz ten pakiet.
Lepiej kup starter life dopiero na Krymie za 60 hr. Wówczas po aktywowaniu pakietu zapłacisz 2 hr za minutę do Polski.
Jak ktoś ma pytanie to proszę pytać - mam "cieplutkie" jeszcze informacje. Przygoda fajna ale trzeba się trochę przygotować.
Jak jedziesz na Krym to nie kupuj lifa na zachodzie Ukrainy. Dzisiaj w nocy wróciłem i ma się to tak:
Life zachód - masz tanie połączenia do Polski tylko z zachodniej Ukrainy. (0,79 hr) Jak wjedziesz na Krym to zabiorą Ci 5 hr za minutę, nawet jak aktywujesz ten pakiet.
Lepiej kup starter life dopiero na Krymie za 60 hr. Wówczas po aktywowaniu pakietu zapłacisz 2 hr za minutę do Polski.
Jak ktoś ma pytanie to proszę pytać - mam "cieplutkie" jeszcze informacje. Przygoda fajna ale trzeba się trochę przygotować.
Grzegorz
Jeśli chodzi o kupowanie starterów to może to tak działać jak opisał mój przedmówca. Ja Kupiłem starter we Lwowie a korzystałem w Odessie i ta promocja nie działała po mino ze uaktywniła mi to pani z hotelu w którym mieszkałem.grzesioj0 pisze:Bodziu.
Absentem laedit, qui cum ebrio litigat
Ja mam pytaniegrzesioj0 pisze:Bodziu.

-
- Nadworny Radca
mam prośbę w interpretacji zapisów taryfy Life "Maksimum Zachód" http://www.life.com.ua/index.php?area=m ... &page=1-30
Czy aby dzwonić do Polski za 0,79 hr (Услуга « Россия и Европа ») wystarczy, że aktywuję usługę nr *142*17# za 10 hrywien?
A może muszę najpierw aktywować pod *142*7# ogólnie taryfę максимум ЗАПАД za 20 hrywien, a dopiero później Moskwa i Europa?
Czy aby dzwonić do Polski za 0,79 hr (Услуга « Россия и Европа ») wystarczy, że aktywuję usługę nr *142*17# za 10 hrywien?
A może muszę najpierw aktywować pod *142*7# ogólnie taryfę максимум ЗАПАД za 20 hrywien, a dopiero później Moskwa i Europa?
Bzdura.grzesioj0 pisze:Bodziu.
Właśnie wróciłem z Krymu i Odessy, pakiet startowy za 10UAH kupiłem od chłopaka w czapce life:) na ulicy we Lwowie. Dostałem również od niego ulotkę z warunkami tej promocji.
Pakiety startowe naprawdę produkowane są jednakowe na całą Ukrainę

Jeśli aktywowałeś sobie usługę "Maksimum Zachód", to nie dziw się, że w Odessie czy na Krymie nie będzie działała.
Ulotka, którą otrzymałem od przedstawiciela life:) mówiła, iż w przypadku wyjechania poza teren obowiązywania promocji, rozmowy będą liczone nie po 0,79UAH/min, a po 1,99UAH/min i tak też było! Niczego dodatkowego nie włączałem! Żadne 5UAH/min!!
"Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny".
-
- Nadworny Radca
a z której konkretnie taryfy skorzystałeś? Co i za ile aktywowałeś?Kshyhu pisze: Właśnie wróciłem z Krymu i Odessy, pakiet startowy za 10UAH kupiłem od chłopaka w czapce life:) na ulicy we Lwowie. Dostałem również od niego ulotkę z warunkami tej promocji.
(...)
Ulotka, którą otrzymałem od przedstawiciela life:) mówiła, iż w przypadku wyjechania poza teren obowiązywania promocji, rozmowy będą liczone nie po 0,79UAH/min, a po 1,99UAH/min i tak też było! Niczego dodatkowego nie włączałem! Żadne 5UAH/min!!
namnożyli tych taryf - kiedyś był Jeden świat i wystarczało

Włączyłem tę za 0,79UAH/min z Ukrainy Zachodniej. Po przejechaniu na Wschód (Krym/Odessa) automatycznie przełączało na 1,99UAH/min.poludniowiec pisze: a z której konkretnie taryfy skorzystałeś? Co i za ile aktywowałeś?
Aktywacja kosztowała 10UAH z kopiejkami (wliczając w to wszystkie ichniejsze podatki i składki na emerytów

-
- Nadworny Radca
dziękiKshyhu pisze:Włączyłem tę za 0,79UAH/min z Ukrainy Zachodniej. Po przejechaniu na Wschód (Krym/Odessa) automatycznie przełączało na 1,99UAH/min.poludniowiec pisze: a z której konkretnie taryfy skorzystałeś? Co i za ile aktywowałeś?
Aktywacja kosztowała 10UAH z kopiejkami (wliczając w to wszystkie ichniejsze podatki i składki na emerytów)
pioter77,
Duzo zalezy od taryfy jaka miales....
Otworz sobie strone http://www.life.com.ua/index.php?area=m ... &page=1-26
masz napisane w cenniku:
Дзвінки на всі номери life:)*, 0 грн/хв
Ale jest gwiazdka, ktora oznacza:
* Дзвінки по 0 коп. на номери life:) і 0,35 грн/хв на інші номери надаються в рахунок плати 0,33 грн/день з основного рахунку. Якщо Ви не замовили послугу «Без поповнення» і не поповнюєте рахунок на 35 грн або більше кожні 25 днів тощо тариф на дзвінки на номери life:) становить 0,35 грн./хв, на номери інших операторів по Україні — 1 грн/хв. Вартість SMS-повідомлення по Україні – 0,49 грн. Під фразою «півлимона хвилин» мається на увазі 525 600 хвилин у році, коли Ви можете спілкуватись без обов’язкових умов поповнення.
Duzo zalezy od taryfy jaka miales....
Otworz sobie strone http://www.life.com.ua/index.php?area=m ... &page=1-26
masz napisane w cenniku:
Дзвінки на всі номери life:)*, 0 грн/хв
Ale jest gwiazdka, ktora oznacza:
* Дзвінки по 0 коп. на номери life:) і 0,35 грн/хв на інші номери надаються в рахунок плати 0,33 грн/день з основного рахунку. Якщо Ви не замовили послугу «Без поповнення» і не поповнюєте рахунок на 35 грн або більше кожні 25 днів тощо тариф на дзвінки на номери life:) становить 0,35 грн./хв, на номери інших операторів по Україні — 1 грн/хв. Вартість SMS-повідомлення по Україні – 0,49 грн. Під фразою «півлимона хвилин» мається на увазі 525 600 хвилин у році, коли Ви можете спілкуватись без обов’язкових умов поповнення.
jeżeli miałeś podłączone tańsze rozmowy z Europą i należy samemu tę usługę wyłączyć,w przeciwnym wypadku z automatu każdy miesiąc idzie po 6hrv.
Poza tym bezpłatne wew. rozmowy masz przy doładowaniu za 35hrv na 25dni,doładowanie za 25hrv-5dni bezpłatnych wew. rozmów.
Niestety ukraińscy operatorzy znani są z tego że włączają dodatkowe usługi bez Twojej zgody i za każdą ciągną kasę,dotyczy to wszystkich sieci przy niejako milczącej akceptacji użytkowników.
Poza tym bezpłatne wew. rozmowy masz przy doładowaniu za 35hrv na 25dni,doładowanie za 25hrv-5dni bezpłatnych wew. rozmów.
Niestety ukraińscy operatorzy znani są z tego że włączają dodatkowe usługi bez Twojej zgody i za każdą ciągną kasę,dotyczy to wszystkich sieci przy niejako milczącej akceptacji użytkowników.
Mam takie pytanie, czy oferty Life dotyczące internetu można włączyć mając starter prepaid, np. Maximum West. Chodzi mi o tę ofertę : http://www.life.com.ua/index.php?area=l ... page=15-33
Zobacz to: http://www.life.com.ua/uk/mylife/tariff ... onal_2012/
Nie wczytywałem się, ale wygląda meeeeega interesująco
0.12UAH/min na stacjonarne i 0.75UAH/min na komórki do Polski
Koszt zmiany taryfy na "Міжнародний life:)" to 10UAH z VAT+ten ich fundusz emerycki 
Edit: jest jeszcze nieco tańsza taryfa (life:) Закордон): http://www.life.com.ua/uk/mylife/tariffs/3/abroad/
Stacjonarne: 0.10UAH/min; komórkowe: 0.75UAH/min. Koszty zmiany taryfy identyczne, jak wyżej.
Nie wczytywałem się, ale wygląda meeeeega interesująco

Edit: jest jeszcze nieco tańsza taryfa (life:) Закордон): http://www.life.com.ua/uk/mylife/tariffs/3/abroad/
Stacjonarne: 0.10UAH/min; komórkowe: 0.75UAH/min. Koszty zmiany taryfy identyczne, jak wyżej.
mi, dobrze mówisz... nie zwróciłem na to uwagi. Zaraz się w to wczytam 
EDIT: Cholera, tam są rozpisane oddzielnie pre-paidy, oddzielnie taryfy abonamentowe i oddzielnie te właśnie międzynarodowe. Rzeczywiście to jest niejasne. Mam znajomą Ukrainkę, napuszczę ją jutro na salon life:) i może się czegoś dowiemy

EDIT: Cholera, tam są rozpisane oddzielnie pre-paidy, oddzielnie taryfy abonamentowe i oddzielnie te właśnie międzynarodowe. Rzeczywiście to jest niejasne. Mam znajomą Ukrainkę, napuszczę ją jutro na salon life:) i może się czegoś dowiemy

apollo, jeśli da się włączyć te taryfy międzynarodowe w life:) również w przypadku prepaida, to sam przyznasz, że są one lepsze od Beeline... postaram się wywiedzieć jak najszybciej 

szczerze przyznaje że lepsze, choć różnice minimalne-niech żyje konkurencja:)Kshyhu pisze:apollo, jeśli da się włączyć te taryfy międzynarodowe w life:) również w przypadku prepaida, to sam przyznasz, że są one lepsze od Beeline... postaram się wywiedzieć jak najszybciej
tym bardziej że trudno kupić startery beeline.
wracam więc do LIEFE:)
z należytym szacunkiem-ukłony
Na kilku ulicznych stoiskach obok dworca kolejowego w Kijowie widziałem "pszczele" startery, choć nie tak eksponowane jak Kyivstar czy MTS. Sam ze 2 lata temu z niego korzystałem (głównie ze względu na tanie rozmowy międzynarodowe), jednak gdy po kilku miesiacach pojechałem znowu na Ukrainie, karta była już nieaktywna (a np. w MTS jest ona aktywna przez rok od ostatniej rozmowy lub uzupełnienia stanu konta)apollo12 pisze:tym bardziej że trudno kupić startery beeline.
-
- Radca Stanu
Słyszałem, że nie ma już beeline'a....pietia pisze:Na kilku ulicznych stoiskach obok dworca kolejowego w Kijowie widziałem "pszczele" startery, choć nie tak eksponowane jak Kyivstar czy MTS. Sam ze 2 lata temu z niego korzystałem (głównie ze względu na tanie rozmowy międzynarodowe), jednak gdy po kilku miesiacach pojechałem znowu na Ukrainie, karta była już nieaktywna (a np. w MTS jest ona aktywna przez rok od ostatniej rozmowy lub uzupełnienia stanu konta)apollo12 pisze:tym bardziej że trudno kupić startery beeline.
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było...
- gorodok
- Rzeczywisty Tajny Radca
- Kontakt:
Owszem miało już nie być beeline'a bo to jest jedna całość z Kyivstar ale coś im się odwidniło i narazie zostawili tę markę...Alexander_K pisze:Słyszałem, że nie ma już beeline'a....pietia pisze:Na kilku ulicznych stoiskach obok dworca kolejowego w Kijowie widziałem "pszczele" startery, choć nie tak eksponowane jak Kyivstar czy MTS. Sam ze 2 lata temu z niego korzystałem (głównie ze względu na tanie rozmowy międzynarodowe), jednak gdy po kilku miesiacach pojechałem znowu na Ukrainie, karta była już nieaktywna (a np. w MTS jest ona aktywna przez rok od ostatniej rozmowy lub uzupełnienia stanu konta)apollo12 pisze:tym bardziej że trudno kupić startery beeline.
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
Ja się nie zdziwię, jeśli za jakiś czas dojdzie do odwrotniej sytuacji, tj. marka Kiyvstar zostanie zastąpiona przez bardziej "międzynarodowy" Beeline. Tak, jak swego czasu marka UMC została zastąpiona przez MTSgorodok pisze:Owszem miało już nie być beeline'a bo to jest jedna całość z Kyivstar ale coś im się odwidniło i narazie zostawili tę markę...Alexander_K pisze:Słyszałem, że nie ma już beeline'a....pietia pisze: Na kilku ulicznych stoiskach obok dworca kolejowego w Kijowie widziałem "pszczele" startery, choć nie tak eksponowane jak Kyivstar czy MTS. Sam ze 2 lata temu z niego korzystałem (głównie ze względu na tanie rozmowy międzynarodowe), jednak gdy po kilku miesiacach pojechałem znowu na Ukrainie, karta była już nieaktywna (a np. w MTS jest ona aktywna przez rok od ostatniej rozmowy lub uzupełnienia stanu konta)
- gorodok
- Rzeczywisty Tajny Radca
- Kontakt:
Nigdy nie mów nigdy ale Ukraina to nie jest Rosja - jak narazie Kyivstar tutaj jest najbardziej używaną i lubianą marką dlatego Beeline się do tej pory nie udało...pietia pisze:Ja się nie zdziwię, jeśli za jakiś czas dojdzie do odwrotniej sytuacji, tj. marka Kiyvstar zostanie zastąpiona przez bardziej "międzynarodowy" Beeline. Tak, jak swego czasu marka UMC została zastąpiona przez MTSgorodok pisze:Owszem miało już nie być beeline'a bo to jest jedna całość z Kyivstar ale coś im się odwidniło i narazie zostawili tę markę...Alexander_K pisze: Słyszałem, że nie ma już beeline'a....
http://biz.liga.net/keysy/all/stati/204 ... kraine.htm
LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua
sTreFa.LwÓw.pL.Ua