Pociąg do Astany
Pociąg do Astany
Witam, potrzebuję wszelkich informacji na temat podróży pociągiem ze Lwowa , Kijowa lub Moskwy do Astany. Jaką opcję najlepiej wybrać tzn skąd wyruszać ? Lwów , Kijów czy Moskwa.
- wiadomo w jakie dni będzie pociąg kursował we wrześniu ? potrzebuje na początku września dotrzeć do Astany, najpózniej do 3.09
- ile kosztuje bilet w kupe na ww. trasie ?
dzięki za wszelką pomoc oraz informacje
- wiadomo w jakie dni będzie pociąg kursował we wrześniu ? potrzebuje na początku września dotrzeć do Astany, najpózniej do 3.09
- ile kosztuje bilet w kupe na ww. trasie ?
dzięki za wszelką pomoc oraz informacje
Pociąg do Astany
W krajach WNP na przełomie maja i czerwcz z reguły następuje zmiana rozkładów jazdy, więc trudno podać teraz szczegółowe informacje na wrzesień. Ceny też mogą się kila razy zmienić
Pociąg do Astany
kiedys jezdzily jeszcze z Brzescia, nie wiem, jak z tym terazwierny62 pisze:Witam, potrzebuję wszelkich informacji na temat podróży pociągiem ze Lwowa , Kijowa lub Moskwy do Astany. Jaką opcję najlepiej wybrać tzn skąd wyruszać ? Lwów , Kijów czy Moskwa. (...)
Pociąg do Astany
kiedyś były nawet bezpośrednie wagony z Warszawy i Berlina
Niestety to już przeszłość

Pociąg do Astany
a nie orientujecie się jak teraz wyglądają ceny na bezpośredni pociąg Moskwa - Astana lub jakieś kombinowane połączenie z dwoma góra trzema przesiadkami. Jest ktoś w stanie to sprawdzić ? z góry dziękuję
Pociąg do Astany
W zimie 9870 rubli za miejsce w wagonie plackartnym. To daje ok 500 zł po obecnym kursie. W lecie prawdopodobnie jest odrobinę drożej.
Pociąg do Astany
W obecnym rozkładzie jest bezpośredni pociąg Brześć-Karaganda, jeździ bodajże raz w tygodniuSimon pisze:kiedys jezdzily jeszcze z Brzescia, nie wiem, jak z tym terazwierny62 pisze:Witam, potrzebuję wszelkich informacji na temat podróży pociągiem ze Lwowa , Kijowa lub Moskwy do Astany. Jaką opcję najlepiej wybrać tzn skąd wyruszać ? Lwów , Kijów czy Moskwa. (...)
Pociąg do Astany
Bilety koledzy sa dostępne 60 dni przed odjazdem pociągu tak? jak to jest ? znacie może jakiś tanich pośredników co kupują bilety w Rosji ? , jak miałem wyjazdy na wschód miałem na Ukrainie fajną babeczkę co 20 zł od biletu kasowała, i bilety zaraz po zakupie ze Lwowa szły na mój adress, może ma ktoś podobne namiary na kogoś w Rosji ? 

Pociąg do Astany
Nie znam, ale nie widzę powodu takich rzeczy, gdyż można po prostu kupić na stronie RŻD (jeśli masz kartę z 3d secure) lub na http://www.tutu.travel/poezda/ jeśli nie masz 

Pociąg do Astany
Z polskich pośredników to parę lat temu (gdy jeszcze nie miałem karty z 3D) korzystałem z www.transsib.co Prowizje nie były zbyt wygórowane
Pociąg do Astany
bilety na portalu tutu travel mają taką samą cenę jak na stronie rzd.ru czy są droższe ??
Pociąg do Astany
Są droższe - w końcu pośrednik. Róznice nie wydają się jednak ogromne, chociaż zależy, kiedy. Dla przykładu, bilet na plackartny wagon na 6 kwietnia z Moskwy do Astany kosztuje 9674 rubli (535 zł), czyli o 651 rubli (35 zł) więcej, niż przez rzd.ru. Jak możesz, to kupuj przez RZD, ale tutu.ru nie wydaje się opcją dużo droższą. 

Pociąg do Astany
Dzięki za wszystkie pomocne odp !, ile mogę maksymalnie kupić biletów za jednym razem ? / jechał z Was ktoś tym składem do Astany ? jest możliwość otworzenia okna w przedziale ? jak wygląda sprawa prysznicu przez 3 dni hehe
Pociąg do Astany
Jeszcze bardzo ważne pytanie, czy wiadomo w ostatni tydzień sierpnia jak będzie kursował pociąg 84 Moskwa - Astana ? tzn w które dni pojedzie
Pociąg do Astany
Jest już aktualny rozkład, który będzie obowiązywał na 30 sierpnia ?
Pociąg do Astany
Tak, z tym, że na kupno biletów na tę datę jest jeszcze za wcześnie
Pociąg do Astany
kolego pietia , dobrze patrze, że pociąg 084Ц relacji Moskwa - Karaganda przez Astane będzie kursował we wtorki o 22.48 odjazd ? / bilety 45 dni przed odjazdem bd dostępne do kupna.
chodzi mi żebym miał pewność , że ten pociąg pojedzie we wtorek 30 sierpnia
chodzi mi żebym miał pewność , że ten pociąg pojedzie we wtorek 30 sierpnia
Pociąg do Astany
Według rocznego grafiku pociąg 084Ц jedzie 30 sierpnia
http://www.tutu.ru/poezda/view_times.php?np=f7270629
http://www.tutu.ru/poezda/view_times.php?np=f7270629
Pociąg do Astany
Mam zakupione bilety Moskwa - Czelabinsk i Czelabinsk - Astana i teraz pytanie do Was... Na 3 biletach mam podane nazwisko pierwsze i następnie imie tzn wygląda to tak KOWALSKI J. a 4 bilet kolegi przegapiłem i przy wpisywaniu popełniłem błąd bo wpisałem pierwsze imię a następnie nazwisko - JAN . K / czy doczepią się do tego ?