Laptop z Wndowsem kupiony w Polsce czy będzie działać w Rosji ?

Forum to jest przeznaczone do dyskusji na tematy związane z podróżami i szeroko rozumianą turystyką w Rosji. Tutaj zadajemy pytania o noclegi, transport itp.
Piotr Janusz
Kolegialny Sekretarz
Kolegialny Sekretarz
Posty: 65
Rejestracja: czw 13 sty, 2011 20:45
Lokalizacja: Ukraina

Laptop z Wndowsem kupiony w Polsce czy będzie działać w Rosji ?

Post autor: Piotr Janusz » śr 07 sie, 2019 11:05

Pytanie jak w temacie: chcę kupić w Polsce laptopa z systemem windows i wywieźć go na stałe do Rosji i tam normalnie używać. Czy będzie działać, czy będzie można aktualizować system? Ktoś ma jakieś doświadczenia? Bo ja mam złe doświadczenia jeśli chodzi np o smartfon samsunga kupiony w Polsce, który okazało się ma jakąś blokadę i nie można go praktycznie używać i stąd moje pytanie :-)
Piotr

Awatar użytkownika
MorgothV8
Rzeczywisty Tajny Radca
Rzeczywisty Tajny Radca
Posty: 1125
Rejestracja: śr 04 mar, 2009 08:13
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Laptop z Wndowsem kupiony w Polsce czy będzie działać w Rosji ?

Post autor: MorgothV8 » śr 07 sie, 2019 15:58

Poza brakiem rosyjskiej klawaitury, nic innego nie będzie się dziać.
Były Polarnik na Polskiej Stacji Polarnej "Hornsund"
Teraz programista na swoim
Fuji GSW, Pentax 67, Nikon F4, FM2, D3, D3200 FS + cała szklarnia

badluck13
Okręgowy Sekretarz
Okręgowy Sekretarz
Posty: 34
Rejestracja: wt 07 lip, 2009 01:47
Lokalizacja: Wrocław

Laptop z Wndowsem kupiony w Polsce czy będzie działać w Rosji ?

Post autor: badluck13 » śr 07 sie, 2019 18:23

Piotr Janusz pisze:
śr 07 sie, 2019 11:05
Pytanie jak w temacie: chcę kupić w Polsce laptopa z systemem windows i wywieźć go na stałe do Rosji i tam normalnie używać. Czy będzie działać, czy będzie można aktualizować system? Ktoś ma jakieś doświadczenia? Bo ja mam złe doświadczenia jeśli chodzi np o smartfon samsunga kupiony w Polsce, który okazało się ma jakąś blokadę i nie można go praktycznie używać i stąd moje pytanie :-)
Nie będzie z tym problemu.

Co do Samsungów, mają regionalizowane oprogramowanie.
Po kupnie trzeba włożyć polską kartę sim, zarejestruje się w sieci, to można wyłączyć i włożyć kartę sim z dowolnego kraju

ODPOWIEDZ